Filmjölkslimpa

filmjölkslimpa
Hur ljuvligt är det inte att vakna upp till en ledig fredag och solen skiner!? Och till frukost kunde jag plocka fram en härlig filmjölksklimpa jag gjorde i veckan. Jisses så skönt det är att ta helg redan på fredagen!
Pojkarna har precis dragit igång fredagsdiscot till finallåtarna i melodifestivalen. Är era barn också tokiga i dom!?
Igår var vi iväg och sprang blodomloppet i Uppsala. Det här med löpträning är inte alls min grej. Men har harvat på med mina intervaller under våren för att få upp konditionen och det har verkligen gett resultat! Jag orkade utan problem springa de 5 kilometrarna utan att stanna en enda gång. Jag trodde jag skulle stupa i mål och vara så flåsig att jag inte skulle kunna prata på en timme, men mitt prat fungerade precis lika bra som vanligt 😉
Jag är inte alls van att springa så idag känns det allt lite i fotlederna och knäna.
filmjölkslimpa
Att baka filmjölkslimpa tycker jag är himla smidigt! Man bara rör ihop massa ingredienser, har i filmjölk och sen in i ugnen en dryg timme. Klart! Så har man två härliga limpor hembakat bröd. Som inte behöver jäsa och som nästan alltid lyckas!
Sen gillar jag verkligen den här sortens bröd. Lite grövre, mera tuggmotstånd och massa smak.
filmjölkslimpa-5
Jag har tidigare lagt ut en del recept på olika bröd utan jäst,
-Enkelt bakpulverbröd
-Filmjölkslimpa med lingon och rödbeta– glutefri
-Scones
-Filmjölkslimpa
Men den här gången testade jag en variant som min mamma brukar göra. Jag ändrade bara om lite, lite i receptet och jag tyckte det blev himla gott!
Filmjölkslimpa, 2 st:
1 L filmjölk
1 dl lingonsylt
1 dl russin
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl rågkross
3 grahamsmjöl
4 1/2 dl binkelmjöl
Blanda samman allt i en stor bunke. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt. Grädda i 200 °C i cirka 1 1/2 timme längst ner i ugnen.
När brödet svalnat, skär i skivor och lägg i frysen. Perfekt att ta upp ett par skivor till frukost, mellanmål eller som kvällsmacka 🙂
 
Bilder:Linnéa Seidel

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
Eva
4 år sedan

I recept står det binkelmjöl ska det vara dinkelmjöl ❔❔

Tarja
Tarja
2 år sedan

Tack för receptet 🙏Mycket gott bröd.

rabarberkaka

Nästa inlägg

Rabarberkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x