Veckans mat-Vegospecial

 
amarantsallad
Den här veckan kör vi en veckans mat- vegospecial! Idag är det nämligen World Meat Free Day. Jag menar inte att vi alla ska bli vegetarianer, men bara av att byta ut ett mål då och då mot ett vegetariskt alternativ gör stor skillnad för främst vår miljö! På www.worldmeatfreeday.com/why-get-involved/ kan du läsa mer om vilka skillnader det kan göra att byta ut ett par mål med kött mot ett vegetariskt alternativ.
Först ut denna vecka är en härlig amarantsallad med halloumi. Amarant, eller amaranth som det ibland också stavas är ett frö ganska likt quinoa.
Amarantfrö har ett lågt GI-värde vilket är bra eftersom det inte har en blodsockerhöjande effekt. Det innehåller massor av protein, kalcium, järn och magnesium. Amarant är dessutom helt glutenfritt.
vegetarisk lasagne
Vegetarisk lasagne är en av mina favoriter. Gör man den på bönpasta istället för klassiska lasagneplattor blir den dessutom helt glutenfri också. Men det är ju en smaksak.
linssoppa
Linssoppa passar lika bra att äta varm en kylig höstdag som kall en het sommardag. Jag brukar göra en omgång soppa och ha i frysen. Perfekt att ta fram som lunch ifall lata dagar!
bönbiffar
Ett av mina favoritrecept här på bloggen. Saftiga bönbiffar med morot och majs. Lägg i hamburgebröd och ät som burgare eller gör en god sallad, coleslaw och rotsaker i ugn att äta till.
mexikansk gryta
Visst kan man ha taco-fredag fast man äter vegetariskt! Härligt krämig mexikansk gryta som fått puttra länge i min crock-pot. Bättre fredagsmat finns inte!
 
Det var några, härliga vegetariska tips från mig att prova i veckan! Äter ni mycket vegetariskt?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jordgubbssmoothie

Nästa inlägg

Jordgubbssmoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x