ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pollykladdkaka

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Chokladig kladdkaka, seg Polly som liksom smält och till det fräscha jordgubbar. Jag tror vi alla hamnade i desserthimlen för en liten stund!
I slutet på maj fyllde min mamma 50 år och vi firade henne en hel helg. Först en överraskningsresa till Färna Herrgård där vi var på SPA. drack champagne, åt en gudomlig 4-rätters middag och bara hade det underbart bra.. På lördagen for vi hem mot släkten och ställde till med grillfest.
Till efterrätten hade jag och min syster gjort pannacotta, eftersom det är mammas favoritdessert. Men vår lilla pappa fyllde 55 här i våras så vi ville även fira honom lite. Och hans största last här i världen är Polly. Så vad passade bättre att baka än en pollykladdkaka!?
Och mina vänner, pollykladdkakan gjorde succé!!!!!! Dra mig baklänges så gott!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det här blev en riktigt kladdig historia, nästa gång ska jag nog grädda den någon minut längre. Men den får absolut inte övergräddas! Själva grejen med denna pollykladdkaka är att den ska vara riktigt kladdig! Den ska ha stannat i kanterna och fått en liten skorpa, men resten ska bara vara härligt kladdig. Precis som en bra kladdkaka ska vara!

Photographer: Sebastian Niemi CaPollykladdkaka:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smör
200 g choklad
2 dl kakao
1/2 dl vetemjöl
1 påse Polly orginal

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och blanda i kakao och choklad. Rör om tills all choklad smält.. Blanda samman ägg-och chokladsmet, tillsätt mjölet. Klä en springform med bakplåtspapper och ha i smeten. Fördela 2/3 av all Polly i kakan. Tryck ner dom lite, de bränns lätt vid om de ligger uppe vid ytan. Grädda i 175°C i cirka 20-25 minuter. Kakans kanter ska ha stelnat men den ska fortfarande vara väldigt kladdig.
Ha på resterande Polly när du tagit ur kakan ur ugnen och den fortfarande är lite varm.Jag dubblade receptet för att få en härligt, maffig pollykladdkaka! Du kan då behöva grädda kladdkakan någon minut längre.
Så ska ni baka något smarrigt till helgen? Då rekommenderar jag denna kladdkaka!
bild:Linnéa Seidel

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00