Enkel midsommardukning

midsommardukning
 
Hur galet det än känns så är det bara en vecka kvar till midsommar! Så idag tycker jag det kan passa bra med tips på en enkel midsommardukning.
Det bästa med sommaren och alla sommarkalas är att man kan få till ett härligt festbord utan att lägga vare sig massor av tid eller pengar på det.
Jag tog en tur till närmaste second hand-butik och fyndade fina tallrikar i två olika utföranden. Använder man det ett genomtänkt tema att ha lite omaka porslin blir det väldigt fint och ser inte alls konstigt ut.
Vill man få en lite mer avslappnad känsla kan man sätta alla bestick i en kruka eller vas på bordet så gästerna själva få ta, då känns det inte lika uppstyrt.
midsommardukning
Ett enkelt sätt att piffa till en klassisk linneduk är att använda vanliga kökshanddukar som en slags bordstablett. Precis som med tallrikarna har jag tagit omaka handdukar men alla går i blå och gröna toner.
På varje stol har jag hängt en filt, perfekt att svepa om sig lite senare på kvällen!
Jag älskar när man får till känslan av ett dukat bord som någon lagt ner lite tid på, men ändå inte känns stelt och opersonligt. Genom att mixa gamla och nya saker är man oftast en bra bit på vägen.
midsommardukning
Jag antar att jag är en riktig samlare, för så fort det finns fina flaskor eller burkar här hemma så måste jag diska och spara dom! Som de här vaserna, de är egentligen ölflaskor. Jag har säkert 15 stycken, men de är perfekta att ha som vaser. Placera i små grupper på ett långbord eller bara ställa en med en enkel ros i på handfatet i badrummet. Ekonomiskt, miljösmart och vackert!
En enkel midsommardukning som inte kostade skjortan och som verkligen andas försommar. Nu hoppas vi bara att vädret är på vår sida så vi kan sitta ute och njuta hela långa midsommarnatten!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göteborgsmamman
7 år sedan

Superfint!
Kram <3

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Göteborgsmamman
7 år sedan

Tack!

Angelica Lagergren
7 år sedan

Fantastisk dukning!

Pollykladdkaka

Nästa inlägg

Pollykladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x