Nutellabollar gjorda på hemgjord nutella

 nutellabollar
Gick igenom lite gamla bilder idag och upptäckte att jag ju inte delat med mig av det här helt fantastiska receptet på nutellabollar. Alltså dra mig baklänges va gott! Typ som chokladbollar, fast  kanske tusen gånger godare. Det är ju ändå nutella i liksom. Och det allra bästa med detta recept, det är ju att om du gör helt egen nutella, ja då är de inte så värst onyttiga. Bara fullproppade med härlig energi från nötter och kokos. Alltså perfekt att ta till på eftermiddagen sådär i 15-klippet när man börjar bli lite hungrig och väldigt sötsugen. Problemet är väl mest att det är stört omöjligt att bara äta en….
nutellabollar
Jag har inte gjort det här receptet på superlänge men måste absolut göra en omgång snart! Perfekt nu när det blir sommarlov och barnen gärna vill fika lite hemma eller man ska ha med fika till stranden eller så. Då gillar jag att kunna bjuda på något som är gott, men ändå inte fullproppat med socker. Tack vare all energi i bollarna mättar de även lite också. Himla bra!
 
Nutellabollar, ca 20 st:
4 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl hasselnötter
1 dl nutella
1 1/2 msk kakao
1/1 tsk vaniljpulver
3-4 msk mandelmjölk
Lägg alla ingredienser förutom mandelmjölken i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt mandelmjölken, lite i taget tills du får en lagom kladdig deg. Du kan eventuellt behöva tillsätta mer, det beror lite på hur mycket vätska havregrynen suger upp.
Forma till bollar och rulla i hackade hasselnötter. Låt stå kallt minst 30 minuter. Förvara sedan i en lufttät burk i kylen.
V
 
hemgjord nutella
Vanlig köpe-nutella innehåller massor med socker, men gör du hemgjord nutella får du en härlig nötcreme som kroppen bara mår bra av. Ja om du inte är nötallergiker så klart 😉 Här hittar ni mitt recept på hemgjord nutella.
bild: Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
melonpizza

Nästa inlägg

Melonpizza

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x