ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kokosmjölksglass med jordgubbar

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej i solen! Här skiner solen från en klarblå himmel och idag är jag och pojkarna hemma. De går egentligen veckan ut på förskolan innan det blir sommarlov. Men de var verkligen sååå trötta igår. Isac har varit lite hängig med feber i slutet av förra veckan (visade sig sen visst vara 3-dagarsfeber..) och Axel hade till och med påsar under ögonen igår morse! Eftersom jag kan styra mina dagar lite själv bestämde vi att dom skulle vara hemma med mig idag. Jag har försökt få undan lite jobb nu på morgonen och till lunch tänkte jag vi ska packa ihop hink och spade och åka till sjön och bada. Det tror jag blir en bra plan!
Alltså har ni testat att göra glass på kokosmjölk? Så sjukt gott! Ungefär som glassen jag tidigare gjort på banan och frukt, fast den här är snäppet godare om jag får säga det själt!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sen är den sådär himla rysligt enkelt att göra också. Plus att den är socker, gluten, ägg, laktos, mjölk, kött och typ allt annat som finns-fri också. Den innehåller verkligen bara två ingredienser, kokosmjölk och frysta jordgubbar. Du behöver ingen glassmaskin och den äts direkt när den är klar. Du behöver inte vänta på att den ska frysa till sig i flera timmar.
Perfekt att servera varma sommardagar när det kan vara svårt att få i barnen annat än just glass.
Isac har ätit så himla dåligt sen han blev krasslig i torsdags. Igår tror jag det var första riktiga middagen han åt. Men i morse ratade han frukosten. Så då tog jag och gjorde lite glass på kokosmjölk till mellis. Perfekt med massor av energi från kokosmjölken. Han hoppade igång efter bara en liten stund och blev på betydligt bättre humör!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag tycker det är himla fint att kunna unna både mig själv och barnen något vi tycker är supergott men som ändå inte är onyttigt. Det är liksom en väldigt bra kombo! Självklart kan man ha i vilken fryst frukt man vill, men nu är ju verkligen jordgubbarna i säsong, så då tyckte jag det passade bra. Har massor av spännande smaker jag skulle vilja testa här framöver. Ett perfekt projekt för semestern känner jag!


Jag använde mig av Santa Marias extra krämiga kokosmjölk. Den delar sig inte utan allt är alltid krämigt och tjockt. Jag har nästan alltid den hemma och använder den i matlagning också. Och till denna glass var den helt perfekt!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Glassen mixas och äts på direkten. Får man av någon anledning glass över går det bra att frysa in den. När man sen ska äta är det bara  att låta glassen tina en stund, ha i en skvätt havremjölk eller vanlig mjölk och mixa till en krämig glass igen och äta på stört!

Kokosmjölksglass med jordgubbar: 
1 fp krämig kokosmjölk
300 g frysta jordgubbar
Lägg jordgubbar och kokosmjölk i en hög tillbringare och mixa till en krämig glass, ät direkt!

Jag hade en väldigt söt sorts jordgubbar, vill man kan man ha i lite banan, honung eller vanilj för mer sötma och jordgubbarna är mer åt det sura hållet.
bild:Linnéa Seidel

11

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00