Plockmat

plockmat
Alltså plockmat, är kanske inte det den ultimata mysmaten? Ibland på helgen lägger en av oss barnen i tid medan den andra åker och köper massa godsaker. Jag älskar ju att stå i köket och pyssla med mat och så. Men ibland, då är det bara så himla skönt att låta någon annan göra jobbet. Typ närmaste ICA. Man behöver inte slava i timmar, ibland är det helt ok att köpa en burk färdig skakenröra, fast man är matbloggerska 🙂
Jag och Sebastian tycker väldigt lika i det mesta, men en sak skiljer oss åt. Han är en riktig kött-människa medan jag är mer fisk/skaldjur/vego-typen.
Då är sån här mat perfekt. Ingen behöver ge med sig, man kan bara ösa på med det man gillar bäst. Och det absolut allra bästa är att jag får ALLA räkor för mig själv. Fast jag köper alltid så det ska räcka åt honom med, även om han på sin höjd äter två. Som jag då skalat 🙂
plockmat-3
Ofta har vårt ICA en ugnskokt lax som är så himla god, perfekt att ta till plockmaten då det blir lite mera matigt  Ett par burkar med någon god röra, typ skagenröra är ju bara ett måste, eller aioli.
Olika sorters oliver, ostar, tapenade, kex, melon och jordgubbar. Sen älskar jag verkligen halloumi, så den ansträngningen kan jag orka med att steka den. Lite avokado (alltså gillas hur gott med en bit avokado, färska räkor och skakenröra i en helt underbar tugga!), och några olika sorters ölkorv.
plockmat-2
Äter jag från charken så är den här vedrökta karrén en favorit. Men den ska vara skuren i riktigt, riktigt tunna skivor. Nästan så den bara smälter bort i munnen!  Tillåter vädret är det underbart att duka upp allt på altanen och sitta länge med ett glas vin och bara prata. Men annars är det inte helt fel att ställa fram allt i vardagsrummet och slå på en riktigt bra film eller serie.
Skulle kunna äta det här varje helg. Enkelt att variera är det också.
Vad kan du inte vara utan om ni äter plockmat?
Ni vet väl att ni även hittar mig på Facebook och Instagram? På Facebook får ni stenkoll på när bloggen uppdateras och på Instagram får ni ta del av en liten mer privat Linnéa. Bilder från mitt liv och min vardag med min familj.

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Vegansk glass

Nästa inlägg

Kokosmjölksglass med jordgubbar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x