Hasselbackszucchini

 
hasselbackszucchini-2
Hej lördag!
Idag tänkte jag tipsa er om något superdupersmarrigt, nämligen hasselbackszucchini. Det är verkligen supergott att servera både till kött och fågel. Som ett alternativ till den klassiska hasselbackspotatisen eller som del av en måltid. Har man grillen igång är det supergott att lägga dom i folie och köra dom på grillen. Men de går såklart bra att göra dom i ugnen.
Jag smaksatte min hasselbackszucchini med fetaost och basilika, men här kan man ju verkligen låta fantasin styra! Getost och örter, smulad blåmöggelost, mozzarella, stark, vällagrad hårdost, bacon… Ja, det mesta skulle ju vara gott att fylla hasselbackszucchinin med!
hasselbackszucchini
Ett tips för att få till perfekta skivor i hasselbackszucchinin är att lägga två ätpinnar på varje sida om zucchinin. Då tog kniven emot så jag skar inte ända igenom zucchinin. Supersmidigt! Jag försökte skära i skapligt tunna skivor, så det skulle gå lite fortare i ugnen. Men det är såklart en smaksak.
Hasselbackszucchini:
2 st zucchini
olivolja
salt & svartpeppar
1 fp fetaost
1 kruka basilika
Skär tunna snitt i  suchinnin. Lägg gärna två ätpinnar på varje sida så skär inte kniven hela vägen igenom. Ringla olivolja över och gnid in lite salt och peppar. Smula sönder fetaost och finhacka basilika. Spara några basilkablad till dekorering. Blanda detta och tryck ned det mellan succhiniskivorna. Gratinera i nedre delen av ugnen i 220°C i cirka 40 minuter. Akta så du inte bränner fetaosten bara.
Dekorera med lite färska basilikablad innan servering.
Servera till grillat kött eller kyckling, eller varför inte till en god korv!
bild:Linnéa Seidel

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] helgen med något riktigt, riktigt gott. Som hassekbaszucchini fylld med fetaost. Sååååå gott! Nu var det ett tag sedan jag […]

Mirjana
Mirjana
5 år sedan

Tack det var jätte gott!
Jag la till skivade plommontomater in i zucchini och det var super gott!
Mvh, Mirjana

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Mirjana
5 år sedan

Åh så gott!! Fiffigt med plommontomater i, det måste jag testa. tack för tipset <3

Charlotte
Charlotte
4 år sedan

Hej, stämmer verkligen tiden och temperaturen i receptet?:)
Testade att göra den här själv och redan efter 20min så gick brandlarmet då det började ryka såpass mycket då zucchinin verkar avdunsta en hel del…

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Charlotte
4 år sedan

OJ! Det har jag aldrig varit med om. Det jag tänker är att den kan innehålla olika mycket vatten beroende när på året det är kanske? Jag lagade min på sommaren, av svensk zucchini, kanske inte lika vätskefylld som den som finns att köpa nu?

Mintkrokantmuffins

Nästa inlägg

Mintkrokantmuffins

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x