Green smoothie bowl

greensmoothiebowl
God förmiddag.
Idag tänkte jag prata lite om det här med gröna smoothies och sånt. Är man inte en älskare av gröna grönsaker som grönkål, broccoli, spenat, ruccola mm förstår jag att det kan verka ganska vedervärdigt att mixa just dessa grönsaker till något man skall äta. Det har jag full förståelse för. Men faktum är att man behöver få i sig minst 500 g grönt varje dag.. Och då pratar vi inte tomat, isbergssallad och gurka. Nej kroppen behöver mer rejäla grönsaker än så för att det ska göra någon skillnad. Men hur i helsike ska man då få i sig dessa 500 gram? Påsen med grönkål jag köper innehåller 125 gram. Tanken på att jag måste äta fyra sånna påsar om dagen kan ju göra än svimfärdig!
greensmoothiebowl
Men det är då det fina i gröna smoothies och smoothie bowls kommer in i bilden. Mixar man grönsaker blir de ju betydligt enklare att få i sig! Och då kan man blanda i banan, melon, päron eller något annat sött som tar det mest beska ur de gröna grönsakerna, så blir det lite enklare att få i sig det och tycka om.
För det är ju faktiskt så, att man måste lära sig tycka om vissa saker.
Ta vin och kaffe. Det var inget jag bäljade i mig fler liter om dagen de första gångerna jag smakade. Vitt vin tillexempel, det spädde jag ut med både sprite och flädersaft innan jag lärde mig att tycka om det som det var. Men av någon outgrundlig anledning kämpade jag mig igenom det tills mina smaklökar lärt sig tycka om smaken av vin. Samma sak med kaffe. Det dricker jag fortfarande med en skvätt mjölk.
Och precis så är det ju med grönkål, broccoli och spenat. Man kanske helt enkelt måste lära sig att tycka om det. Och med tanke på hur mycket bättre än både vin och kaffe grönsaker är för kroppen borde det ju inte vara något problem 🙂
 
greensmoothiebowl
En av mina absoluta favoriter när det kommer till gröna grönsaker är broccoli. Under hela graviditeten med Isac hade jag sjukt bra järnvärden. Precis lika bra som en ogravid kvinna, om inte bättre. Och det kan jag nog tacka broccolin för!
 
greensmoothiebowl
Sen kan jag ärligt säga att jag inte äter eller dricker en grön smoothie varje dag. Men jag brukar inte ha problem med att få i mig mina gröna grönsaker, men ibland är det som om kroppen bara behöver en stor mängd grönsaker. Och då kan jag göra detta till frukost eller mellanmål.
Man gör som man vill om man har i mer vätska och dricker denna som en smoothie, eller gör den fastare och äter med sked. Jag brukar generellt känna mig mer mätt när jag får äta något med sked och inte dricka det. Men det är ju en smaksak!
Jag tog lite av vad som fanns i kylen hemma.
Grön smoothie bowl:
kokt, kall broccoli
skuren grönkål
babyspenat
banan
havremjölk
chiafrön
kokosflingor
smultron
pumpakärnor
Lägg broccoli, grönkål, babyspenat och banan i en bunke eller mixer. Tillsätt lite havremjölk och börja mixa. Tillsätt mer mjölk vartefter tills du fått önskad konsistens. Ha upp i en skål eller glas och dekorera med chiafrön, kokosflingor, smultron och pumpakärnor.
 
Har du något bra tips på du hur gör för att få i dig alla grönsaker på en dag?
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
8 år sedan

Bra jämförelse det där! Broccoli är även min favorit.

trackback
7 år sedan

[…] Jag tänkte kika in och tipsa om 4 superhärliga smoothies att göra, antingen som frukost, mellis eller kvällsmål. Att göra just smoothies tycker jag är ett himla bra sätt att få i sig massor av grönt och andra nyttigheter! Därför har jag med inte mindre än två gröna smoothies bland mina tips idag! Först ut är en green smoothie bowl. Självklart kan man spä ut den och dricka den istället för att äta den i skål. Men omväxling förnöjer tycker jag Receptet hittar ni här! […]

hasselbackszucchini med fetaost

Nästa inlägg

Hasselbackszucchini

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x