Hemgjord guacamole

guacamole
Hemgjord guacamole kan vara sånt där man ibland kan dra sig för att göra. Vilket är helt onödigt, det är ju så enkel att göra egen. Och tittar man på innehållsförteckningen på den man kan köpa på burk, ja då innehåller den väl minst avocado och mest massa annat strunt.
Guacamolerecept är ju ungefär som köttfärssås, alla gör sin egna variant och det kan skilja sig ganska mycket åt från recept till recept, Vissa har i en klick yoghurt, en del olivolja, i några recept ska det vara tomat och i en del ska guacamolen vara helt slät.
Själv föredrar jag en guacamole som har lite bitar i sig. Jag mixar inte avocadon utan brukar mosa med en gaffel. Jag tycker om när den inte är helt slät, utan har gärna bitar av både avocado och tomat i.
guacamole
Sen kommer vi till den stora frågan, koriander eller inte koriander. Jag personligen har väldigt svårt för stora mängder koriander. Jag tycker det smakar metall. Och helt ärligt förstör det maten för mig. Så jag hoppar helt enkel över den. Och det går hur bra som helst 🙂
En perfekt röra som du kan dippa chips och grönsaker i. Ha till tacos, sallad eller som vi hade, till ostgratinerad kycklingnachos.
Guacamole, ca 2 personer.
3 mogna avocados
1 vitlöksklyfta
3 plommontomater
salt
saft från 1/2 lime
chiliflakes eller piri-pirisås
Dela avocadon och ta ur kärnan. Gröp ur dom och mosa avocadon lätt med en gaffel, Finhacka eller riv vitlöksklyftan och blanda i. Skär ner tomaten i småbitar och rör i den. Smaka av med salt, limesaft och chili.
 
bild:Linnéa Seidel
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
Amanda
7 år sedan

En god variant har ditt recept som grund med riven parmesan och hackade oliver i.

Emma
7 år sedan

Guacamole är ju så gott! Och vilka fina bilder 🙂

Josefine
7 år sedan

Åh, guacamole är bara sååå gott. Tycker oxå det ska vara lite bitar i…och mycket lime…och tabasco (inte chili) Sen är mitt tips massor av koriander!

Denise
7 år sedan

Den såg magisk ut, det receptet snor jag! 🙂

trackback
7 år sedan

[…] Till kyckling-nachos passar det så klart alldeles ypperligt bra med hemgjord guacamole. Det är verkligen en av mina favoriter! Och recept på det hittar ni s&… […]

kycklingnacho

Nästa inlägg

Ostgratinerade kycklingnachos

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x