Ostgratinerade kycklingnachos

kycklingnacho
Ostgratinerade kycklingnachos.
Vilken himla bra grej! Och jag måste säga att det var ett perfekt recept att ta till så här mitt i högsommarvärmen. För hur mycket jag än älskar sallad, så tillslut blir man ändå sugen på riktig, lagad mat.
Jag gjorde en variant på pulled chicken som fick gå länge, länge i min Crock Pot. Jag gjorde en klassisk taco-kryddning som går utmärkt ihop med de salta nacho-chipsen. En väldigt enkelt och smidig rätt som enkelt går att förbereda dagen innan och sedan bara lägga ihop allt och gratinera precis innan det skall serveras. Jag tror till och med att man tjänar på att göra iordning kycklingen dagen innan då den bara blir godare om den stått tills sig ett dygn eller så. Så det skulle jag verkligen rekommendera.
Jag drygade ut min pulled chicken med lite grönsaker och det blev en rejäl ingång mat som utan problem räcker till minst sex vuxna personer. Jag gjorde inte mina kycklingnachos så starka, eftersom barnen också skulle äta. Istället ställde jag fram en flaska med piri-pirisås. Så var och en fick ha på så mycket hetta som man önskade.
Jag lät min pulled chicken svalna helt innan jag la på den på nacho-chipsen och gratinerade. Alltså blev det en rätt som passade perfekt en varm julikväll. Väljer man att lägga på varm kyckling och sedan gratinera direkt får du en härligt varm rätt som fungerar ypperligt att servera när det är lite kyligare ute.

Ostgratinerade kyckling-nachos:
700 g kyckling
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
2 msk paprikapulver
svartpeppar
salt
2 msk tomatpuré
1 fp krossade tomater
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 aubergine (ca 300 g)
2 paprikor
Bryn kycklingen hastigt, krossa vitlöken och ha i den. Krydda på med tacokrydda, paprika, peppar, salt och tomatpuré. Låt fräsa en stund. Slå på krossade tomater och vatten. Låt allt koka upp. Ha upp allt i din Crock Pot (jag kan bryna i min så jag gör allt i den från början..) eller i en gryta.
Skär auberginen i små bitar och paprikan i strimlor. Lägg i detta i grytan. Smula över en buljongtärning. Sätt din Crock Pot på låg och gör kycklingen i fem timmar. Eller ställ din gryta på spisen och låt allt småputtra på låg värmde tills kycklingen enkelt faller i sär. Om kycklingen känns för vattnig kan du höja värmen och låta lite av vätskan koka bort.

Tillbehör:

1 påse salta nacho-chips
paprika
urkärnade kalamataoliver
10 plommontomater
2-3 dl riven ost
färsk persilja eller korander
Lägg ut nacho-chips på en plåt eller u en ugnsfast form. Fördela kycklingköttet över chipsen. Finhacka paprika, dela oliverna och tomaterna. lägg det på kycklingköttet. Toppa allt med lite riven ost. Gratinera i 225 grader i cirka 15 minuter eller tills osten smält. Strö över rikligt med färsk persilja eller koriander. Servera genast.
Servera med piri-pirisås, hemgjord guacamole (recept kommer i morgon), salsasås, mer nacho-chips

bild:Linnéa Seidel

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-christin Nedlund
7 år sedan

Lät super gott. Ska testa göra till veckan

trackback
7 år sedan

[…] En perfekt röra som du kan dippa chips och grönsaker i. Ha till tacos, sallad eller som vi hade, till ostgratinerad kycklingnachos. […]

trackback
7 år sedan

[…] Från https://www.linneasskafferi.se/2016/07/27/ostgratinerade-kycklingnachos/ […]

blåbärspaj

Nästa inlägg

Blåbärspaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x