Fylld fläskfilé

fylld fläskfilé
Idag tänkte jag bjuda er på en av de godaste grill-rätterna jag gjort denna sommar. Nämligen fylld fläskfilé med fetaost, ölkorv och persilja, inlindad i bacon. Nu måste jag tillägga att jag inte alls är så förtjust i kött, speciellt inte fläskkött. Jag äter mycket hellre fisk, kyckling eller något vegetariskt. Men dra mig baklänges så gott det här blev! Köttet blir så saftigt att du knappt behöver en kniv för att skära i det.
Sältan från fetaost och bacon, som möter det lite kryddiga i ölkorven. Allt detta ger liksom smak åt köttet så varje tugga blir helt makalöst god!
Fläskfilé är annars en väldigt överskattad bit kött tycker jag. Den blir lätt torr och otroligt tråkig. Men gör man så här med köttet blir det en helt annan femma.
Jag gjorde detta som på lite vinst och förlust tidigare i somras när vi hade personalfest här hemma. Jag tänkte, är man en riktig köttälskare, ja då måste kombinationen korv i kött inlindat i bacon vara drömmen! Och det gick verkligen hem kan jag säga. Det är ju alltid lite läskigt när man ska laga mat till ca 20 personer och man bara fått en idé i huvudet att detta borde bli gott, men man aldrig lagat det tidigare. Men jag tänkte, det är ju inte längre till närmaste pizzeria än att det går att lösa om det nu blir en katastrof. Men vi behövde inte ringa in pizzakillarna. Maten blev perfekt!
Fylld fläskfilé med ölkorv, fetaost och persilja, inlindad i bacon:
ca 1 kg fläskfilé
1 smal ölkorv, typ kabanoss
1/2-1 fp fetaost
färsk persilja
svartpeppar
1 pkt bacon
grillpinnar
Putsa fläskfilén, gör ett snitt längst med hela köttbiten, men skär inte ända igenom. Lägg ut plastfolie över köttet och banka ut det tunt med hjälp av en kavel tills köttet är ca 1 cm tjockt.
Skär ölkorven i riktigt tunna skivor, smula sönder fetaosten och finhacka persiljan. Fördela detta över fläskfilén. Krydda med svartpeppar.
Rulla ihop till en tight rulle. För att rullen ska hålla ihop ”fäste” jag ihop den med grillpinnar så att all fyllning hålls på plats. Linda sedan in hela rullen i tunna skivor av bacon.
Grilla köttet på indirekt värme tills köttet kommer upp i 68°C (använd en stektermometer). Tag köttet från grillen och täck över med aluminiumfolie. Låt vila cirka 10 minuter. Dra försiktigt ut grillpinnarna. Skär köttet i cirka 1 cm tjocka skivor. Servera genast
Så har ni inte bestämt vad ni ska grilla ikväll än? Ja då är detta mitt bästa tips!
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hallonsylt

Nästa inlägg

Hallonsylt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x