Melon och kokosglass

 
kokos och melonglass
Hej måndag och hej vardag! Idag är jag tillbaka med full fart efter ett par veckors ledighet. Men jag försöker hålla i känslan av sommar och ledighet ett litet, litet tag till. Än är det inte höst!
Och ett himla bra sätt att fortfarande känna att verkligen är sommar, ja det är ju att bjuda er på detta supersmarriga recept på kokos och melonglass. Jag lovar er, ni kommer inte att bli besvikna!
Det är superenkelt att göra, är väldigt gott, innehåller inget tillsatt socker, bara två ingredienser används och du behöver inte ha någon glassmaskin.
Det blir inte en mjuk och krämig glass, mer åt sorbethållet kan man säga. Men otroligt god och svalkande efter en varm dag.
kokos och melonglass
Eftersom jag har en härlig kruka mynta på trappen passade jag på att dekorera glassen med ett par blad. Fast tänker jag efter lite skulle det nog passat ypperligt att även mixa i ett par blad i glassen. För en lite mer vuxen smak sådär. Det måste jag testa nästa gång.
kokos och melonglass
Grabbarna tyckte glassen var god, men Axel tyckte det var lite för isigt Och är man inte van att äta sorbet, utan mer typ gräddglass kan jag förstå att det var lite annorlunda.. Isac å andra sidan åt tills han fick barin freeze flera gånger. Det passade verkligen den lilla herren. Och med tanke på att glassen bara är gjord av vattenmelon och kokosmjölk kunde han ju äta utan att jag kände att han fick i sig massa socker och annat onödigt.
kokos och melonglass
Efter ett tag började allt att smälta och det blev lite kladdigt då fotograferingen drog ut lite på tiden. Det är ett tufft jobb, men någon måste ju liksom förse er alla med härliga matbilder.
kokos och melonglass
När vi väl skulle äta glassen hade den blivit helt underbar glass-såsig i konsistensen. Nästan som milkshake! Så då tog vi fram sugrören och drack upp det istället. Jag och Sebastian hade i varsin skvätt rom i våra glassar. Och dra mig baklänges så gott det blev. Nästa gång det skall drickas drinkar ska jag absolut göra detta! Som en härligt somrig milkshake fast lite mer vuxet. Tror krossad mynta i hade varit pricken över i! Så än är sommaren inte över, jag måste hinna göra dessa en gång till, minst!
kokos och melonglass
Receptet är superenkelt, och som sagt så behövs bara två ingredienser och en stavmixer.
Jag gjorde det stora felet att jag försökte mixa allt när det var precis stelfruset. Det gick inte. Hela min stavmixer höll på att brinna upp. Låt allt tina i minst 15 minuter innan du sätter igång. Och mixa gärna i omgångar då det lätt blir glass överallt annars…..
Gröp gärna ur köttet ur melonen och spar skalet som en skål att servera glassen ur! Jag har en liten skopa från IKEA som man får superfina kulor med och det går lätt att få ur all melon. Men har man inte en sån går det bra med en vanlig sked!
 
Kokos och melonglass (som blir världens godaste drink med en skvätt rom i):
1,5 kg vattenmelon
ca 3 dl extra krämig kokosmjölk
ev mynta och ljus rom
 
Dela vattenmelonen och gröp ur innehållet. Men spar melonskålen som blir kvar. Lägg allt i en stor skål. Häll över cirka 2 dl kokosmjölk och mixa helt slätt. Ha upp en en form och frys in.
Tag ut formen med fryst melon och kokosmjölk. Låt tina något. Skär allt i mindre bitar och lägg i en stor skål eller mixer. Blanda i sista skvätten kokosmjöl så går det lättare att få en härlig konsistens. Mixa, gärna i omgångar tills du får en sorbet-liknande glas.. Ha upp allt i melonskålen, dekorera med mynta.
Eller, låt glassen stå framme en stund tills den börjat smälta något, blanda i en skvätt rom och mixad mynta. Ha upp i fina glas och stick i ett sugrör.
 
bild:Sebastian Niemi-Carlsson

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecka
7 år sedan

Mums!

Jessica Sundberg
7 år sedan

Låter somrigt och gott! Och fin bild på dig! Kram!

fläskfilé fylld med fetaost och inrullad i bacon

Nästa inlägg

Fylld fläskfilé

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x