Veckans mat

 
pasta med köttfärsås
Nu börjar allvaret dra igång på riktigt för många, skolan börjar snart och semestern börjar ha tagit slut för de allra flesta.
Därför känns det som att det börjar bli dags för att dra igång ”veckans mat” igen. Ett enkelt sätt att få inspiration till veckans middagar där jag plockar ut fem goda rätter att äta under veckan. Jag försöker alltid variera så det finns ett recept med fisk, ett med kyckling, ett med kött och minst ett vegetariskt alternativ. För att få lite blandning liksom.
Först ut är en riktigt klassiker som alltid går hem hos stora som små. Nämligen spagetti med köttfärssås. Men min variant innehåller både morötter och linser som drygar ut köttfärsen. Det blir både billigare för plånboken och bättre för miljön. Jag serverar gärna bönpasta till, men det gör man ju så klart precis om man vill 🙂
fisk i ugn
Fisk i ugn är utan tvekan det ni söker på mest här på Linnéas Skafferi. Här är min senaste variant, med en form av skagenröra på. Har redan hört från flera håll att den gått hem hos både barn och vuxna!
vegetarisk stroganoff
Korvstroganoff är något många gillar och gärna äter. Jag gjorde en vegetarisk stroganoff förra veckan på champinjoner som blev supergod. Ett himla bra vegetariskt alternativ!
räksoppa
Torsdagar är bästa dagen i veckan för att äta soppa. Varför inte testa min räksoppa, en riktig storfavorit hos många vet jag. Superenkel att göra och har man varit riktigt snäll kan man få pannkaka till efterrätt!
kycklingnachosÄntligen fredag och dags för fredagsmys!!!! Vad passar bättre än att bjuda familjen på ostgratinerade kycklingnachos?
Förbered gärna kycklingen redan dagen innan, då blir den allra godast!
 
Har ni någon plan för vad ni ska äta i veckan? Dela gärna med er i så fall i kommentarsfältet!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
7 år sedan

Perfekt! Tack för alla fina middagstips till veckan 🙂

Li
Li
7 år sedan

Fisken får man ju prova. Ska göra kycklingwok med blomkålsris. Mannen gör köttfärssås.

västerbottenostpaj

Nästa inlägg

Paj till kräftskivan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x