ANNONS
Integritet på Tailsweep

3 goda mellanmål att ta med till jobbet!

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Alltså visst är det underbart att få äta frukt och bär som är i säsong? Under hela semestern har jag frossat i fruktfat som dessa. Till frukost och mellanmål.
Goda nyplockade hallon, äpplen, nektariner och keso med lite vaniljpulver. Hur gott som helst tycker både jag och barnen. Jag sitter gärna och äter på något när jag jobbar vid datorn. Vilket kan vara direkt förödande för kroppsformen 🙂 Men sitter man och smaskar på en sån här tallrik när man jobbar, ja då är det ju inte så synd om en!
Även nu när semestern är slut och vardagen dragit igång är det bra att äta lite mellanmål för att hålla energin på topp.
Frukt och keso är enkelt att ta med. Gör gärna i ordning skivor av äpple och nektarin redan hemma. Och ha upp keson i en liten burk. Då kan du superenkelt ta fram ett gott och mättande mellanmål.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Annat jag mer än gärna äter till mellis är ju riskakor/majskakor. Gärna med något smarrigt på. Färskost, avocado, ärtskott eller jordnötsmör är himla gott att ha på tycker jag! Se till att ha ett paket riskakor på jobbet och variera bara påläggen under veckan.


En annan storfavorit är de här energibollarna. Perfekt att göra och ha med till jobbet! Ett extra plus i kanten är ju att de är helt nötfria!
Energibollar, ca 20 st:
2 dl solroskärnor
2 dl russin
2 tsk kokosolja
ev ett par droppar vatten
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Lägg russin och solroskärnor i en matberedare och mixa till en smulig massa. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa tills smeten går ihop och du kan forma bollar av den. Blir den lite för torr kan du tillsätta lite, lite vatten. Smaksätt med kakao och vaniljpulver. Forma till bollar och lägg på en bricka.
Jag rullade mina enegribollar i kokos, kakao eller lingonpulver. Ställ kallt. Efter ca 1 timme kan du förpacka bollarna i en burk med lock. Förvara i frysen.
Andra goda saker att smaksätta energibollarna med är:
lakritspulver
ingefära & kanel
blåbärspulver
lingonpulver
kaffe
bilder:Linnéa Seidel

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00