Snabb kycklinggryta med ajvar

kycklinggryta med ijvar
Jag la ut en bild på Instagram tidigare i veckan på vad jag brukar laga när jag liksom inte alls orkar laga mat. Då tar jag ofta till den här kycklinggrytan med ajvar. Den är så himla god och man behöver inte engagera sig ett dugg. Bara ha i alla ingredienser och låta koka klart. Det är knappt man behöver krydda grytan, för ajvar har i sig så mycket smak att det är allra som godast att låta den stå för smakerna.
Precis ett sånt recept man behöver ha på lager till de dagar man verkligen inte orkar eller vill göra något avancerat.
Den här gången var jag så slö att jag inte ens orkade hacka lök. Jag tog några inlagda vitlökar jag hade på burk hemma. Det blev också väldigt gott. Man kan i princip ha i vad som i grytor som dessa. Men jag brukar hålla det enkelt. Meningen är ju att man bara ska ha i allt, röra om och när kycklingen sedan kokat klart, ja då är middagen liksom klar. Tid för duttande, avsmakande och puttinuttande med maten finns det andra gånger.
kycklinggryta med ajvar
Just till grytor och sånt använder jag gärna kycklinginnerfiléer. Dom är lite mindre, men mycket mörare tycker jag. Perfekt till mat som denna alltså. Vill man kan man lägga i dom hela, då tar det några minuter längre att koka klart grytan bara.
Snabb kycklinggryta med ajvar:
700 g kyckling
10 inlagda vitlökar (eller en vanlig gul lök som skalas och hackas)
1 burk ajvar
1 burk konserverade körsbärstomater (eller krossade tomater)
2 dl grönsaksbuljong (vatten+buljongpulver)
saft från 1/2 citron
färsk persilja
salt & svartpeppar
 
Skär ner kycklingen i mindre bitar. Fräs den tillsammans med löken i en gryta. Tillsätt ajvar, körsbärstomater och buljong. Rör om väl och låt koka under lock cirka 15 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med saft från citronen, finhackad persilja, salt och peppar.
Jag serverade en kokt grynmix till, men annars är det gott med ris eller bulgur till.
Gillade du det här receptet? Då kanske du även gillar den här kycklinggrytan med ajvar som jag gjort i min Crock Pot!
bild:Linnéa Seidel

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecka
7 år sedan

Älskar såna här snabba recept, ser hur gott ut som helst så jag ska definitivt pröva det här receptet 🙂

Elin
Elin
6 år sedan

Fantastiskt god kycklinggryta som jag lagat många gånger. Tack för ett superrecept. Allting lättlagat är så välkommet.

Nadja
6 år sedan

Precis vad jag behöver idag, nåt nytt enkelt recept som borde tilltala även de yngre i familjen. Har aldrig använt på Ajvar förut,,men googlade runt och det ska nog gå att få tag på även här i Finland. 🙂

Nominera matbloggspriset 223x355 007

Nästa inlägg

Nominera mig till Matbloggspriset 2016

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x