Veckans mat-5 snabba middagar

linssoppa
Ni verkar gilla när jag har något tema på veckans mat. Efterfrågade förra veckan tips på fler teman att köra på och fick bland annat som förslag en lista med mat som går snabbt att göra. Så den här veckan har jag plockat fram 5 snabba middagar.
Först ut är den här härliga linssoppan. Solgul. smakrik och bara så god! Är man inte så förtjust i linser rekommenderar jag varmt den här räksoppan istället.
tortillapizza
Tortillapizza, det är min räddare i nöden! Finns det just inget hemma, men man  har ett paket tortillabröd, ja då kan man alltid slänga ihop en snabb middag. Till just det här receptet använde jag rester från julskinkan, men man kan ju i stort set ha vad som på. Köttfärs kvar från helgens tacos? Toppen, ha på det! Har du lite skinka i kylen som behöver ätas upp? Perfekt som topping till tortillapizzan. Ett stort plus i kanten är att barnen gillar denna rätt skarpt!
kycklinggryta med ijvar
Förra veckans favorit, snabb ajvarkycklinggryta. Lägg alla ingredienser i grytan, koka tills kycklingen är klar och middagen är serverad. Enklare än så blir det ju knappast!
pasta med köttfärsås
Köttfärsås med spagetti. Alla vardagars vardagsrätt liksom. I den här köttfärssåsen har jag haft i massa linser och morötter, vilket jag älskar! Men föredrar man en mer klassisk variant har ni en här.
plockmat
Vi avslutar veckan på topp! Som jag älskar plockmat! Bara att köpa med alla sina favoriter från mataffären, duka upp och sätta sig att äta. Enklare än så blir det nästan inte! Jag köper gärna med ugnsbakad lax, olika skaldjur, röror, frukt och halloumi. Sebastian å andra sidan gillar olika slags skinkor, korvar och lufttorkat. Det allra bästa är att man kan köpa lite av allt. Så alla blir nöjda! Bästa fredagsmaten!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
7 år sedan

Härliga middagstips!
Det där med soppa tycker jag är svårt med barn dock. Min dotter (11 år) gillar inte alls soppa…
Gillar dina barn det eller hur får du dem att äta och gilla det?

äpplen

Nästa inlägg

Äppelgröt i Crock Pot eller på spisen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x