Chokladskedar

chokladsked
Hej i höstrusket!
Idag tänkte jag tipsa om en himla fin grej att ta med om man är bortbjuden på middag, istället för den klassiska blombuketten eller vinflaskan. Nämligen hemgjorda chokladskedar.
Jag brukar alltid köpa på mig fina gamla skedar på loppisar och second hand-butiker. Sen är det bara att diska dom riktigt noga och eventuellt putsa upp dom lite om så behövs. Så kan man enkelt göra sina egna chokladskedar. En garanterat uppskattad gåva!
Skeden sätter man sedan bara i en kopp varm mjölk och vips, så har man världens godaste varma choklad. Fiffigt va?
Chokladskedar:
valfri choklad
silverskedar
topping (nötter, kaffebönor, strössel mm)
Välj din favoritchoklad och smält den i ett vattenbad, lägg upp skedarna på en bricka. Luta gärna skaften mot en vikt handduk så de blir lite mer plana. Fyll varje sked med choklad, flytta sedan försiktigt undan brickan till en plats där chokladen kan stelna i fred (ej i kylen!). När chokladen nästan stelnat något, strö över valfri topping.
Vit, mjölk eller mörk choklad- det är självklart en smakfråga. Dekorera gärna med hackade nötter, krossade kaffebönor eller fint strössel. Känner man sig riktigt i tagen kan man temperera chokladen, då blir den glansig och fin.
 
Idéen kommer från min bok, Gott att ge bort-ätbara presenter från Linnéas skafferi
bild:Katja Kristoferson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Supergröt

Nästa inlägg

Supergröt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x