ANNONS
Integritet på Tailsweep

Baka i långpanna-3 härliga recept

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Helgen närmar sig med stormsteg. Hur underbart är inte det 🙂 Därför tänkte jag passa på att tipsa er om 3 underbara recept som du enkelt bakar i långpanna.
Att baka just i långpanna är ju så himla smidigt, det går oftast rätt fort och du får fika som räcker till många.
Först ut är de här helt fantastiska biskvierna i långpanna– ni är många som googlar på dom och hamnar hos mig. Är ni sugna på något riktigt smaskigt, då tycker jag ni absolut ska testa att baka dessa!


När jag var barn var vanilhjärtan en av mina favoriter. Jag var så fascinerad över hur dom fick ihop två hjärtan med kräm emellan! Hur gick det egentligen till?! När jag blev lite större så insåg jag vilket pilljobb det är att få till snygga vaniljhjärtan.
Så gissa om jag blev glad när jag snubblade över det här receptet för ett tag sedan. Vaniljrutor, enkelt bakade i långpanna men som smakar ungefär som vaniljhärtan! Perfekt! Jag gjorde dom här till Isacs 2-års kalas och dom blev verkligen kalasets snackis! Alla gillade dom och undrade vad det var för gott!


Det här är en riktigt kär gammal klassiker, syltrutor! Så enkla att göra och så väldigt goda. Antingen kan man äta dom som en mjuk kaka, eller ha en klick glass eller vaniljsås till. Om man vill lyxa till det lite.
Dom här kakorna bakade ofta min mormors syster Elisabet när jag var barn, så varje gång jag gör dom tänker jag på henne 🙂
Vilka är dina favoriter när det kommer till kakor att baka i långpanna? Jag är på jakt efter lite nya recept att testa, så dela gärna med er!

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00