Mumier och spindlar till halloween

halloween-5
Idag tänkte jag tipsa om lite enkel plockmat som passar att göra till barnen nu när halloween står för dörren. Oavsett om man går all in och kör trick or treat, har ett litet halloweenkalas hemma för närmaste vännerna eller bara har en liten myskväll där barnen få klä ut sig passar små mumier och spindlar perfekt att bjuda på!
halloween-7
Jag gjorde små mumier och spindlar av korv och färdigköpt smördel. Superenkelt och lite lagom skrämmande men roligt för barnen!
Till ögon använde jag svarta sesamfrön. Lite beroende på hur man sätter fröna kan man få snälla, arga, ledsna eller förvånade uttryck.
Vill man ha lite ”blod” till så kan man ställa fram små skålar med ketchup. Perfekt att doppa dom i!
halloween-6
Till 16 små korvspindlar behöver du:
2 st grillkorvar
2 ark smördeg, tinad
ägg
svarta sesamfrön
Dela varje korv på längden och sedan på mitten så du får 8 bitar korv. Upprepa med den andra korven så du har 16 bitar korv. Skär varje ark med smördeg i 8 lika breda remsor (skär från kortsida till kortsida) Rulla smördegen runt varje bit korv. Börja och sluta så du får skarvarna på undersidan. Skär bort eventuell överflödig smördeg. Gör med hjälp av en kniv, 3 snitt i varje korvände så det bildas 4 ben på varje sidan om smördegen. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Tryck försiktigt dit 2 sesamfrön till ögon.
Grädda i ca 20 minuter på 200°C
halloween-8
 
Mumier, 8 st:

2 grillkorvar
2 ark smördeg, tinad
ägg
svarta sesamfrön
Dela varje korv på längden och sedan på mitten så du får 8 bitar korv. Skär smördegen i tunna strimlor, från långsida till långsida. Linda sedan in korvbitarna i smördegen. Spar en bit som ska bli ”ansikte” Pensla smördegen med uppvispat ägg. Tryck dit sesamfrön som ögon. Grädda i ca 20 minuter på 200°C.
Under veckan så kommer det dyka upp fler små smarta halloween-tips. Men har ni några bra idéer? Kommentera gärna så fler kan ta del av dom!
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martina
Martina
4 år sedan

Hej! Jag kanske tänker fel, men om jag delar korven på längden (så får jag 2bitar) och sedan på mitten. Blir det inte fyra bitar?

Biskvier i långpann

Nästa inlägg

Baka i långpanna-3 härliga recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x