Veckans mat

kikärtsgryta
Nu kickar vi igång en ny, härlig vecka va? Strax kommer P4- Västmanland hit och gör en liten intervju med anledning att jag kammade hem det Stora Matbloggspriset i torsdags. Så har ni inget annat för er i 11-tiden, ratta in P4 Västmanland och lyssna 🙂
Men allra först tar vi och kör en veckans mat va? Jag har under hösten kört lite temaveckor, men kände att idag passade det bra med en helt vanlig planering. Även om jag satsar lite på värmande maträtter såhär i snöslasket. Det kan vi behöva!
Först ut är en riktig favorit, nämligen kikärtsgryta. Jag gjorde min i Crock-Pot, så himla smidigt att ha maten klar när man kommer hem från jobbet på kvällen. Har man ingen Crock-Pot skulle jag göra grytan dagen innan och bara värma på när den ska ätas. Det här är ett ganska rejält recept, perfekt att frysa in och ha på lager när tiden är knapp eller man är lite slö 😉
 
gulasch i crock pot
Nästa recept på tur är även det ett jag gärna lagar i min Crock-Pot, nämligen gulasch! Äger man ingen sådan så kan grytan behöva koka en dryg timme kanske på spisen. Men precis som med många andra grytor gör det inget om man gör den en dag i förväg och sedan värmer på.
lax i ugn
Älskade, enkla fisk i ugn. Här med ett täcke av färskost. Lätt att variera och brukar gå hem hos stora som små!
pasta med köttfärsås
Svårt att få familjen att äta lite mer vegetariskt? Prova att balanda i lite morötter och linser i den klassiska köttfärssåsen. Gott, nyttigt och bra för plånboken och miljön!
tacokryddad kyckling
Våga variera tacosen!! Varför inte genom att göra tacokryddad kyckling? Supergott och väldigt lättlagat fredagsmat!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
7 år sedan

Härlig inspiration för veckans måltider, har tänkt göra kikärtsgryta i crock pot någon gång så det kanske är dags i veckan:)

Laila
7 år sedan

Men gud så gott!! Du är så värd matbloggspriset med tanke på alla fina recept du delar med dig av! Stor kram! <3

Malin
Malin
7 år sedan

Den kikärtsgrytan är typ det godaste jag vet! Jag har gjort den flera gånger. TACK för det receptet! <3

Chokladmousse med pepparkakssmak

Nästa inlägg

Chokladmousse med pepparkakssmak

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x