Chokladmousse med pepparkakssmak

chokladmousse med pepparkakssmak

God förmiddag alla underbara läsare!
Nu sitter jag här hemma, med gnistrande vinter och -12 grader kallt utanför dörren. Men inne i mitt hjärta är jag så otroligt varm, glad och tacksam. För alla fina ord, kommentarer och länkningar. Och dom fina blommorna! För er som missat vann jag Det Stora Matbloggspriset i fredags. Så himla kul!

Så för att ge tillbaka lite fint till er, så tänkte jag, vad passar bättre att blogga om idag än ett recept på chokladmousse?
Det är ju en sån himla bra grej det här med chokladmousse. Och min variant har till och med en liten julig touch eftersom den har fått smak av pepparkaka. Kan det bli bättre så här innan jul?

Hur mörk man vill ha sin chokladmousse, ja det är ju upp till var och en. Jag dömmer ingen. Mjölkchoklad är sjukt gott vid vissa tillfällen, precis som mörk choklad är. Så ta det ni är sugna på. Jag brukar inte söta min chokladmousse, men med de lite dova kryddtonerna som vi hittar i kanel kan det vara gott att bryta av med en gnutta socker, iaf om du använder dig av mörk choklad. Receptet på chokladmousse är det jag alltid använder, jag bara piffade till det lite så här innan jul. Så vill du kan du självklart smaksätta med andra saker, som en skvätt glögg, lite saft från en apelsin eller varför inte lite god likör?

Chokladmousse med pepparkakssmak, 4 port:

100 g choklad (jag använde 70%)
ev 2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 rumstempererade äggulor
kanel & kardemumma

pepparkakor

Börja med att smälta choklad och ev socker i ett vattenbad eller försiktigt i mickron. Låt chokladen svalna. Vispa undertiden grädden lätt och fluffig.
Blanda i äggulorna i den avsvalnade chokladen, ha i en i taget och rör om. Känns det som om chokladen kommer att skära sig, tillsätt en matsked vispad grädde, då brukar chokladsmeten gå ihop sig igen. Vänd försiktigt i chokladsmeten i grädden. Smaksätt med lite kanel och malen kardemumma. Smaka dig fram, jag började med ca 1 tsk kanel och 1/2 kardemumma.
Fördela i portionsglas och låt stå svalt till servering. Krossa pepparkakor och strö över precis innan de skall serveras. Ät och njut!

Nu ska jag ta och jobba vidare lite, sen gå ut i den härliga vinterdagen med familjen 🙂 Vad har ni för er idag?

bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] kan vara så vackert. Lika vackert kan chokladmousse med pepparkakssmak vara om man kikar in hos Linneas skafferi. Två juliga recept redan i mitten av […]

Matbloggspriset 2016

Nästa inlägg

Stora Matbloggspriset 2016- JAG VAAAANNN!!!!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x