Hallongröt

hallongrot-2
 
Som jag skrivit tidigare, jag älskar verkligen frukost!! Om man har bra om tid så är det ju helt underbart att få sitta i lugn och ro, äta gott  och få en fin start på dagen. Så idag blev det hallongröt 🙂
Idag jobbar jag hemifrån och då brukar jag alltid lyxa till det och ta 20 minuter och sitta ner i lugnet här hemma och äta. Har jag inte en superstressig dag brukar jag unna mig att slösurfa runt på nätet och bara ha en liten lugn stund. Idag satt och jag redigerade bilder, men det är ju himla kul det med. Så klagar absolut inte.
De sista veckorna har jag ätit mycket yoghurt, så i morse var jag så sugen på gröt.
hallongrot-3
 
Den här tiden på året är det så himla gott med citrusfrukter. Jag älskar allt från grape till clementiner och apelsiner. Brukar köpa hem lite av allt, perfekt att äta till frukost eller på kvällen till en kopp te. Eller göra en härlig fruktsallad med olika citrusfrukter att äta till mellanmål. MUMS!hallongrot-4
Ganska ofta blir det helt vanlig havregrynsgröt här hemma. Enkelt och gott. Men i morse kände jag för något mer färgglatt. Så då fick det bli hallongröt idag. Så gott och så himla vackert! Gröten får fin smak från hallonen och sen hade jag några skivor banan och blåbär till för sötma och sen strödde jag lite pumpakärnor över. Så gott! Hade lätt kunnat äta två skålar om jag nu inte hade blivit proppmätt!
hallongrot-5 Jag älskar de olika färgerna blodapelsin har. Allt från mörkaste blodrött till bara apelsinorange med några stråk av rött. Så otroligt vackert!
hallongrot
 
Jag tog mitt helt vanliga recept på havregrynsgröt och tillsatte bara hallon och lite vaniljpulver.
Hallongröt, 1 portion:
1 dl havregryn
ca 1 dl vatten
1 dl hallon
1 krm vaniljpulver
Blanda havregryn, vatten, hallon och vanilj i en kastrull. Koka upp och låt koka tills gröten tjocknat och havregrynen mjuknat. Tillsätt ev mer vatten om gröten blir för tjock (det beror lite på hur mycket vätska som finns i hallonen).
Servera med färsk frukt och valfri mjölk. Jag brukar alltid ha havremjölk. Så gott till havregrynsgröt!!
bild: Linnéa Seidel

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
Katarina
7 år sedan

Mums vad gott det ser ut. Dina bilder 👌👌

Stina
Stina
7 år sedan

Men vad gott det ser ut!!

Lina
Lina
7 år sedan

Mums 😋

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

mexikansk gryta i crock pot

Nästa inlägg

Veckans mat- vego hela veckan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x