Veckans mat- vego hela veckan

mexikansk grytaNu har halva första månaden på 2017 passerat. Hur känns det så långt?
Jag tänkte det kunde passa bra med en vegetarisk vecka så här i januari. Jag vet att många försöker byta ut en eller ett par måltider i veckan mot ett vegetariskt alternativ. Så jag tänkte att ni kanske kan hitta något tips eller lite inspiration i veckans mat denna vecka.
Först ut är en mexikansk gryta, gjord på quinoa. Jag tycker just grytor och pastasåser är perfekta att göra som vegetariska alternativ, speciellt för barnen. De brukar äta med god aptit. Det blir liksom inte så stor skillnad mot det dom kanske är vana vid. Jag gjorde den här grytan i min crock pot. Men det går såklart bra att göra den i en vanlig gryta på spisen. Då behöver den koka så pass länge att quinoan är helt genomkokt och grytan tjocknat lite. En perfekt rätt att göra dagen innan och bara värma på innan man ska äta!
vegetarisk pastasås
Som jag skrev tidigare är vegetariska pastasåser något som går fint hos barnen. Den här åt vi förra veckan och har man bara på en liten skvätt ketchup så blir barnen lyckliga och äter.
Jag själv river gärna över lite god parmesan, då känns liksom den mest vardagliga linssåsen lite lyxig!
bönbiffar-2
Bönbiffar med sötpotatis och cole slaw på rödkål. En riktigt god middag som passar stora som små. Kanske vill barnen äta biffarna i hamburgerbröd?
 
bovetevåfflor
Våfflor brukar vara något alla älskar. Själv tycker jag det är väldigt mycket efterrätt över både pannkaka och våfflor. Men de här bovetevåfflorna är betydligt matigare än klassiska våfflor. Men jag äter gärna soppa eller något innan, och tar en våffla som efterrätt.
hasselbackszucchini-2
Avsluta helgen med något riktigt, riktigt gott. Som hasselbackszucchini fylld med fetaost. Sååååå gott! Nu var det ett tag sedan jag gjorde den, men måste se till att laga det snart igen. Perfekta tillbehöret till en sallad, till lite grillad halloumi eller vegetariska biffar. En riktig höjdare!
 
Vad ska ni äta i veckan? Har ni matsedlar på era bloggar? Länka i så fall gärna i kommentarerna!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Seriespaning
7 år sedan

Vad gott allt ser ut! Kör också mkt vegetariskt nu så dessa tips uppskattas!

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Pizzamedtresortersost

Nästa inlägg

Pizza x 6

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x