Fredagssvep

Hej ljuva fredag!
Idag tycker jag det känns passande med ett litet fredagssvep. Ett litet axplock av vad som rör sig i mina kanaler just nu. Vad jag spanat in under veckan. Först ut är det här med köksmaskiner. Jag har en klarröd Kenwood som står hemma i mitt kök. Men efter många års trogen tjänst börjar den kännas lite trött och motorn arbetar oroväckande hårt. Så jag måste nog tyvärr inse att det är dags att se sig om efter en ny. Men vilken ska man välja? En klassisk KitchenAidi en riktigt tjusig färg? Kanske turkos eller den mintgröna på bilden? Båda skulle göra sig otroligt fint i mitt gråa kök. Eller en stilren från Electrolux? Valen är svåra, men snart måste nog ett beslut fattas. Kanske kan ni hjälpa mig i detta svåra beslut. Vad tycker ni?
scandinavian prints
Det är dags att uppdatera vardagsrummet. Ovanför vår tv vill jag byta ut de tavlor vi har mot något nytt. Det svåra är ju bara att hitta på vad. Hos Scandinavian Prints har jag hittat flera bilder jag verkligen gillar. Nu ska jag bara välja vilka det blir. Med koden spring får du nu 15% rabatt, vilket verkar otroligt dumt att inte utnyttja!
De vackra bilderna har våra vänner Robert & Pia tagit på sina resor jorden runt. Jag älskar verkligen deras ögonblicksbilder och bilder med mycket känsla i 🙂
chiasmoothie hannas bageri
Nu är det dags att ta tag i den där frukostrutinen igen. Vrålhungrig kommer jag till jobbet och äter inte frukost förrän kl 9. Och då blir det massa smörgåsar. Nej, ordning på torpet måste det bli. Snarast!
Blev därför så glad när jag snubblade över Hannas sjukt goda chiasmoothie. Chiaoudding och smoothie i ett. Hur fiffigt? Nästa vecka blir det jag som får skärpa till mig och antingen äta frukost hemma eller ta med till jobbet! Det finns ju så mycket god frukost man kan förbereda kvällen innan!
herrgårdstårta
I helgen fyller min morfar 80 år, så idag blir det till att baka tårta på löpande band. Vi tänkte först beställa tårtor. Men sen kom jag på att vi ju kunde baka tårtan på bilden. Hos oss heter den Gudruntårta, för mormors syster Gudrun brukade baka den. Hos andra kan den heta Herrgårdstårta eller kanske Pinocciotårta. Kärt barn har många namn sägs det. Och den här tårtan är verkligen mig kär. Ska den räcka till många brukar jag baka den i långpanna. Då kan du göra den riktigt, riktigt stor genom att lägga två hela bottnar på varandra. Eller så gör du en halvstor tårta genom att grädda en långpanna och sedan dela den i två. Eller som på bilden här, när du inte vill ha så stor tårta. Då gräddade jag den i två springformar istället. Det blev otroligt fint, för att inte tala om hur gott det smakade! Kanske är det här min favorittårta om jag tänker efter!

Den senaste tiden har jag smått förälskat mig i linnedukar. Jag har en blå/grå hemma som är så snygg i mitt kök. Men känner att jag skulle behöva komplettera med flera nyanser. Och de här dukarna från Himla har bara så fina färger. Det är helt klart ett måste att köpa några nya i vår!
Nu önskar jag er en riktigt härlig fredag, med god mat och massa mys med familj och vänner. Så hörs vi av under helgen!
inlägget innehåller adlinks

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
7 år sedan

Jag har en Kitchen Aid och tycker den är toppen till att vispa maräng och smet där det krävs mkt vispning. Funkar oxå helt ok för att blanda… men jag tycker inte att den är helt ok när man ska göra t.ex jäsdegar. Så låt ditt behov styra! Men jag kan ju inte neka till att Kitchen Aiden är snygg på köksbänken!

Viveka
7 år sedan

Jag älskar min Kitchen Aid. Kan varmt rekommendera.

Tobbe Lundberg
Tobbe Lundberg
7 år sedan

Kitchen Aid:en är för klen. Motorn är bara på 325W. Tyvärr lever de mest på sin snygga design 😉 Elektroluxen tror jag är ett mycket bättre val. Där ligger motorn på hela 1200 W. Betydligt bättre!
Kolla även på Kenwood. Både jag och mamma har varsin och vi är väldigt nöjda båda två. Har dubbla kraftuttag, så man kan koppla på både köttkvarn och mixer och matberedare. Är man en sådan som alltid har maskinen på bänken är det ju smidigt med bara en maskin som klarar allt, i stället för många separata 🙂 Den extrema varianten är ju denna med extra allt 🙂 https://www.whiteaway.se/hushallsapparater/koksmaskin/product/kenwood-major-km096-cooking-chef/

Erika
Erika
7 år sedan

Alltid kul att läsa din blogg! 🙂
Jag skulle också satsa på Eletroluxen! Den känns smidigare. En vän hade en KA som inte imponerade på henne.
Tips på frukost! Blandning mellan overnight oats och yoghurtsmoothie: 1 dl havregryn, 1 dl mjölk, 1/2 dl yoghurt är grundreceptet sen kan man ha i frysta bär eller någon god hackad frukt, kanel är jättegott också. Kanske lite honung. Jag brukar också ha i fröer (chia, lin, solros, pumpa) men dessa kan man också toppa med. Brukar också toppa med bär eller kokosflingor. MUMS!
Trevlig helg!!

Sofia
Sofia
7 år sedan

Jag köpte en Bosch Mum XL förra året efter mycket googlande. Jag är nöjd! Jag ville bara ha en maskin, som kan göra allt. Denna funkar för alla degar, köttkvarn/korvhorn kan kopplas på, tillbehör för att kunna ha skär/rivskivor, blender. Den täcker in alla behov vi har, och den var inte farligt dyr om man kollar runt lite. Tips är att kolla tillbehör på amazon.de, där hittade vi hålskivor i rätt storlek till köttkvarnen.

enkel rabarberkaka

Nästa inlägg

Enkel rabarberkaka- FREDAGSFIKA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x