5 glutenfria middagar- veckans mat

bönbiffar med morot och majs
Äntligen måndag och en ny omgång av veckans mat. Jag har fått önskemål från fler av er att ha lite olika allergi-anpassade teman på veckans mat. Så den här gången kör jag 5 glutenfria middagar i veckans mat. Jag är absolut inte allergisk eller så, men jag vet att min kropp mår så mycket bättre om jag avstår från att äta snabba kolhydrater. Och i många produkter som innehåller just gluten består ju av snabba kolhydrater.
Först ut är mina favoriter när det kommer till vego-biffar. Nämligen bönbiffar med morot och majs. Så goda! Till det har jag gjort en enkel cole slaw på rödkål. MUMS!
Ugnsbakad fylld zucchini
Fylld zucchini är en annan favorit. Jag har två stycken ligger i kylen så det blir nog morgondagens middag tror jag. i år ska jag nog ta och prova att odla egna. Det är ju så underbart att bara kunna gå ut och plocka, och inte är de svårodlade heller vad jag förstått. Kanske någon här som sitter inne på några bra odlarknep?
gryta med fläskkotletter och svamp
Grytan där du kan byta ut fläskköttet mot kyckling, biff eller varför inte vildsvin. Bästa receptet som du alltså så enkelt varierar efter vad du har hemma och är sugen på. Lättlagad är den också, vilket är ett himla stort pluspoäng! Receptet på kotlettgrytan hittar du här.
torskrygg med pesto i ugn
Enkla recept på fisk i ugn är sådant man aldrig kan få för mycket av. Här har jag ugnsbakat torskrygg tillsammans med fetaost, tomater och pesto. En supergod kombination.
vegetarisk stroganoff med svamp
Vegetarisk stroganoff har blivit en sådan där liten räddare i nöden hemma hos oss. Den här har jag gjort på svamp, men du kan även  steka halloumi eller morötter och ha i. Enkel vardagsmat när den är som bäst!
 
black bean brownies
Sedan lär vi ju avsluta veckan med något riktigt mumsigt, även det glutenfritt såklart! Och då tänkte jag tipsa om den här makalöst goda chokladkakan. Den är helt glutenfri och faktiskt gjord på svarta bönor. Black bean brownie, så god!
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp

Nästa inlägg

Rabarberpaj med hemgjord vaniljvisp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x