ANNONS

Fiskpinnar i ugn

 hemmagjorda fiskpinnar i ugn

I samarbete med Norges Sjömatråd

Fisk innehåller massor av protein, ett av de viktigaste näringsämnena. Ännu en anledning till varför man bör äta fisk ofta!
Många kan tycka det är lite klurigt att tina fisk, men visste du att torks tinar du allra bäst genom att antingen lägga den i kallt vatten i 30 minuter, eller så låter du den tina i kylen under natten. På norskfisk.se hittar du massor av läsning om just torsk!

 

Har dina barn fått för sig att dom inte gillar fisk? Då har jag lösningen! Gör en omgång hemmagjorda fiskpinnar, servera med en kall god sås, grönsaker och kanske lite sötpotatis i ugn?
Jag tillagar mina fiskpinnar i ugn vilket gör att det blir otroligt lättlagad och nyttig mat. Du får den här knapriga känslan i paneringen men det blir inte lika flottigt som när man steker.

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Jag använder torsk till  mina fiskpinnar, gärna torskrygg av god kvalité. Fisken skär jag bara i bitar, dubbelpanerat och sedan skjuts in i ugnen! Självklart går det även bra att steka fiskpinnarna i en klick smör i stekpannan. Men jag tycker det är mycket smidigare att tillaga dom i ugnen!
Jag brukar panera i panko-ströbröd. Det är ett lite grövre ströbröd som blir kristligare. Men det går självklart lika bra med vanligt ströbröd också!

Fiskpinnar i ugn, 4 port:

400 g torskfilé
2 dl mjöl
2 ägg
3 dl panko-ströbröd
salt & svartpeppar

Skär fisken i lagom stora bitar. Torka helt torra med lite hushållspapper.
Häll upp mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vispa ägget lätt. Krydda mjölet med salt och svartpeppar.

Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg i en ugnsfast form. Upprepa med resten av fiskbitarna.

Värm ugnen till 225 °C och ugnsstek fiskpinnarna i cirka 20 minuter eller tills de är helt genomstekta och fått fin färg.

Vit, kall sås:

4 dl creme fraiche eller gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
saft från 1/2 citron
2 msk bostongurka
salt & peppar

Blanda samman creme fraîche och majonnäs i en skål, Ha i finhackad dill, saftren från 1/2 citron och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå minst 30 minuter i kylen innan den serveras.

bild:Linnéa Seidel

Inlägget är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Norges Sjämatråd.

38
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Britt- Marie Hedlund
Britt- Marie Hedlund
7 år sedan

Väldigt god fiskrätt! Lagade den till mina 4 barnbarn och alla åt med god aptit!

Therese
Therese
6 år sedan

Tack för ett jättegott recept! Mina fiskkräsna familjemedlemmar åt faktiskt dessa fiskpinnar och sambon tog till och med om 🙂 gott betyg! Himla smidigt att tillaga dem i ugn, det kommer jag definitivt göra i fortsättningen också!

Kristina Dahl
6 år sedan

Otroligt gott ser det ut. Jag kommer att till tillaga den imorgon. Tusen tack för inspirerande maträtter och det är mysigt att även få höra dig på Radio Västmanland ibland.

Marie
Marie
5 år sedan

Vad kan jag använda istället för ägg? Allergiska barn.

Bertil Nilsson Grahn
Bertil Nilsson Grahn
4 år sedan

Hej Linnea, vi testade receptet igår annandag påsk 2020, med hasselbackspotatis till. Himla gott.
Kladdigt ??? Jaaa, med mjöl, ägg o ströbrödet men efter behandlingen gick det ju bra.
Hälsningar // bertil n g

Therese
Therese
3 år sedan

Jag hade Panko istället för ströbröd! Blev så himla gott!!

Therse
Therse
3 år sedan

Jag hade Panko till paneringen! Blev sååå himla gott!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Therse
3 år sedan

Åh så kul att höra! Ja hemgjorda fiskpinnar är så gott!

livsmedel du inte ska förvara i kylen

Nästa inlägg

10 livsmedel du INTE ska förvara i kylen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x