5 middagar att bjuda på i sommar

pokébowl med lax och kokosris

Idag tipsar jag om 5 middagar att bjuda på i sommar. För när passar det egentligen bättre att bjuda vänner och familj på en god middag än när det är sommar och man är lite extra ledig?
Många fastnar i tanken att äter man middag tillsammans på sommaren, oavsett om det är tisdag eller lördag, ja då måste det grillas! Och självklart finns det mycket got mat att lägga på grillen, men det finns ju så otroligt mycket annan god mat också. Därför tipsar jag om 5 härliga middagar att bjuda på i sommar. Ni kommer inte bli besvikna, jag lovar!

Först ut, en Poké bowl med lax och kokosris. Så gott, fräscht och enkelt. Gör bara i ordning massa olika tillbehör så får var och en montera ihop sin egna skål. Lite som tacos. Fast 2017.

sallad med grillade grönsaker
Min absoluta favorit på sommaren. Sallad. gärna med matiga, grillade grönsaker. Och så massor av jordgubbar. Det är ett måste!!
zucchini i ugn
Om man ändå vill plocka fram grillen, testa att göra något vegetariskt. Fylld zucchini går precis lika bra att tillaga på grillen som i ugnen. Ersätt köttet eller ha det som en del av en stor grillbuffé. Så gott!
pasta med oxfilé
Sommar, sol, ett glas rött och en stor skål med oxfilépasta. Ja det är verkligen int fy skam. Att maten smakar gudomligt men är superenkel att göra, det är ju bara ett plus i kanten. Gillar man inte kött kan man utan problem byta ut oxfilén mot svamp, det blir också väldigt gott. Och framförallt billigt:)
crock pot kyckling nachos
Impa på gästerna och gör en en plåt med ostgratinerad kycklingnachos. Kycklingen har tillagats på låg temperatur länge, länge. Så den faller i sär utan problem. Sen är det bara att ösa på med goda smaker. En kall öl i skuggan på altanen tillsammans med en hel plåt kyclkignachos, det skulle iallafall inte jag tacka nej till!
Kladdkaka med godis
 
Baka något ursmarrigt och bjud på till efterrätt. Som en kladdkaka med geisha kanske? Det blir en garanterad succé!

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sallad med grillade grönsaker

Nästa inlägg

Sallad med grillade grönsaker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x