Nutelladipp

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Fruktfat har ju sedan en tid tillbaka varit riktigt populärt. Här har jag tagit det hela till en helt annan nivå genom att göra en enkel men makalöst god nutelladipp till. Alltså dra mig baklänges så gott! Och det passade precis lika bra att dippa frukt som kex i nutelladippen.

Just nutelladipp är något jag velat testa att göra ett bra tag nu. Så igår när vi skulle ha lite gäster över på middag kände jag att det skulle passa bra med en lite lättare efterrätt. Och då tänkte jag att ett fruktfat med en härligt krämig nutelladipp måste ju vara det ultimata. Och såå gott det blev. En somrig, enkel och lätt dessert som passar precis lika bra att lyxa till det med måndag som fredag.


Till min dipp gjorde jag ett enkelt fruktfat med körsbär, jordgubbar, persikor, vattenmelon skuret i form av hjärtan, chokladfingrar och Bragokex. Men kan tänka mig att både banan och blåbär skulle passa riktigt bra att dippa i nutellan också.

Det fina med den här nutelladippen är att den bara innehåller tre ingredienser och att du utan enkelt kan förbereda den i god tid och bara ta fram en stund innan den ska serveras så den är rumstempererad.Jag kan tänka mig att nutelladippen passar fint till annat än att dippa frukt och kex i. Kanske som tårtfyllning, eller att servera i små glas med krossade digestivekex, finriven mörk choklad och hackade hasselnötter. En söt liten dessert som passar fint till en rykande het och stark kopp kaffe!
Eller som Isac till slut gjorde. Hade upp en rejäl klick i en skål och bara åt med sked. Den ungen skäms inte för sig han inte!
Nutelladipp:
3 dl grädde
200 g naturell färskost
300 g Nutella
Vispa grädden lätt. Den ska precis börja tjockna, men fortfarande vara lite rinnig.


Vispa upp färskosten med Nutella. Gärna med elvisp så du får i mycket luft och den blir fluffig. Vänd i grädden och fortsätt vispa tills allt har blandats väl. Häll upp i en skål och ställ kallt minst 30 minuter. Tag fram ca 15 minuter innan servering så den inte är kylskåpskall.
Servera god frukt, kex eller annat smaskigt till. Ät och njut!

0
25

5 middagar att bjuda på i sommar

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Idag tipsar jag om 5 middagar att bjuda på i sommar. För när passar det egentligen bättre att bjuda vänner och familj på en god middag än när det är sommar och man är lite extra ledig?
Många fastnar i tanken att äter man middag tillsammans på sommaren, oavsett om det är tisdag eller lördag, ja då måste det grillas! Och självklart finns det mycket got mat att lägga på grillen, men det finns ju så otroligt mycket annan god mat också. Därför tipsar jag om 5 härliga middagar att bjuda på i sommar. Ni kommer inte bli besvikna, jag lovar!

Först ut, en Poké bowl med lax och kokosris. Så gott, fräscht och enkelt. Gör bara i ordning massa olika tillbehör så får var och en montera ihop sin egna skål. Lite som tacos. Fast 2017.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Min absoluta favorit på sommaren. Sallad. gärna med matiga, grillade grönsaker. Och så massor av jordgubbar. Det är ett måste!!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Om man ändå vill plocka fram grillen, testa att göra något vegetariskt. Fylld zucchini går precis lika bra att tillaga på grillen som i ugnen. Ersätt köttet eller ha det som en del av en stor grillbuffé. Så gott!


Sommar, sol, ett glas rött och en stor skål med oxfilépasta. Ja det är verkligen int fy skam. Att maten smakar gudomligt men är superenkel att göra, det är ju bara ett plus i kanten. Gillar man inte kött kan man utan problem byta ut oxfilén mot svamp, det blir också väldigt gott. Och framförallt billigt:)

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Impa på gästerna och gör en en plåt med ostgratinerad kycklingnachos. Kycklingen har tillagats på låg temperatur länge, länge. Så den faller i sär utan problem. Sen är det bara att ösa på med goda smaker. En kall öl i skuggan på altanen tillsammans med en hel plåt kyclkignachos, det skulle iallafall inte jag tacka nej till!Baka något ursmarrigt och bjud på till efterrätt. Som en kladdkaka med geisha kanske? Det blir en garanterad succé!

0
10

Sallad med grillade grönsaker

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ni får ursäkta, det kommer dyka upp en hel del somriga sallader här framöver. Jag kan inte låta bli. Det är helt magiskt med alla underbara råvaror som är i säsong just nu. Det är nästan omöjligt att låta bli dom. Här om dagen blev det en sallad med grillade grönsaker. Så enkelt, så vackert och så gott!
Har man ingen grill går det precis lika bra att köra grönsakerna i ugnen eller i stekpannan. När övriga grillar kött eller korv, då kan jag slänga ihop en sådan här sallad. Vill man ha det extra marigt kokar man lite matvete, linser eller quinoa och blandar i. Men ibland känner man för något lite lättare, då passar den här enkla salladen utmärkt!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag sparade en del jordgubbar som inte fick åka i frysen efter veckans jordgubbsplockning. Alltså HUR GOTT är det med jordgubbar i sallad? Tillsammans med salt ost som feta eller halloumi? Lite pressad citron och så färsk persilja. Jag dör så gott!
Adjöss och good bye till tråkiga, blaskiga sallader. Grilla eller stek grönsakerna. Ös på med färska örter, en god olja och du har en makalös middag eller lunch framför dig. Självklart avnjuts den allra bäst på en solig plats, med något gott i glasen och trevligt sällskap.
Sallad med grillade grönsaker, 2 port:
1 aubergine
1 gul paprika
1 röd paprika
10 cm purjolök
10 körsbärstomater
olivolja, gärna smaksatt (jag hade citronolivolja)
saft från 1/2 citron
1 pkt fetaost
salt & svartpeppar
1/2 L färska jordgubbar
1 knippe färsk persilja
1 påse bladgrönt
ev kokt matvete eller quinoa

Skär aubergine och paprika i mindre bitar, Finhacka purjolöken, ha i tomaterna. Grilla i grillkorg på grillen, stek i stekpanna eller ugnsrosta tills grönsakerna är mjuka.
Ringla över olja och pressa över citronen. Smula i fetaosten i de varma grönsakerna. Lägg upp bladgrönt i ett fat, lägg över de varma grönsakerna.
Avsluta med jordgubbar skurna i bitar och generöst med färsk bladpersilja.
Blanda ev i kokt matvete eller quinoa.
Det här är min absoluta favoritmat. Okomplicerat, låg arbetsinsats men maximalt med smak!

1
1