Nutelladipp

 

fruktfat med nutelladipp

Fruktfat har ju sedan en tid tillbaka varit riktigt populärt. Här har jag tagit det hela till en helt annan nivå genom att göra en enkel men makalöst god nutelladipp till. Alltså dra mig baklänges så gott! Och det passade precis lika bra att dippa frukt som kex i nutelladippen.

Just nutelladipp är något jag velat testa att göra ett bra tag nu. Så igår när vi skulle ha lite gäster över på middag kände jag att det skulle passa bra med en lite lättare efterrätt. Och då tänkte jag att ett fruktfat med en härligt krämig nutelladipp måste ju vara det ultimata. Och såå gott det blev. En somrig, enkel och lätt dessert som passar precis lika bra att lyxa till det med måndag som fredag.

fruktfat med nutelladipp
Till min dipp gjorde jag ett enkelt fruktfat med körsbär, jordgubbar, persikor, vattenmelon skuret i form av hjärtan, chokladfingrar och Bragokex. Men kan tänka mig att både banan och blåbär skulle passa riktigt bra att dippa i nutellan också.
 
Det fina med den här nutelladippen är att den bara innehåller tre ingredienser och att du utan enkelt kan förbereda den i god tid och bara ta fram en stund innan den ska serveras så den är rumstempererad.
 
fruktfat med nutelladipp
 
Jag kan tänka mig att nutelladippen passar fint till annat än att dippa frukt och kex i. Kanske som tårtfyllning, eller att servera i små glas med krossade digestivekex, finriven mörk choklad och hackade hasselnötter. En söt liten dessert som passar fint till en rykande het och stark kopp kaffe!
Eller som Isac till slut gjorde. Hade upp en rejäl klick i en skål och bara åt med sked. Den ungen skäms inte för sig han inte!
Nutelladipp:
3 dl grädde
200 g naturell färskost
300 g Nutella
Vispa grädden lätt. Den ska precis börja tjockna, men fortfarande vara lite rinnig.
Vispa upp färskosten med Nutella. Gärna med elvisp så du får i mycket luft och den blir fluffig. Vänd i grädden och fortsätt vispa tills allt har blandats väl. Häll upp i en skål och ställ kallt minst 30 minuter. Tag fram ca 15 minuter innan servering så den inte är kylskåpskall.
Servera god frukt, kex eller annat smaskigt till. Ät och njut!

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pokébowl med lax och kokosris

Nästa inlägg

5 middagar att bjuda på i sommar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x