Krossad potatis i ugn

krossad potatis i ugn
Krossad potatis i ugn är ett fint och bra alternativ till klyftpotatis eller helt vanlig kokt färskpotatis såhär i grilltider. Det är enkelt att göra och går att variera i det oändliga med olika smaker.
Jag använde mig av en smaksatt olja, den här gången med citron, det blir himla gott ihop med persilja och parmesan. Men jag tror även det skulle vara gott att ringla en vitlöksolja över, eller varför inte klicka över ett riktigt gott kryddsmör!?
krossad potatis i ugn
 
Det fina med den här potatisen är att den går att förbered i god tid i förväg. Och sedan bara baka av i ugnen precis innan den ska serveras. Jag  älskar mat som är på det viset. Att jag kan förbereda och röja av i köket och sedan när gästerna kommer är det bara lite fix kvar.
Jag gillar som sagt kombon citron-parmesan-persilja. Men alla örter är goda att använda-så ta din favorit!
krossad potatis i ugn
Vi blev barnlediga igår eftermiddag när Farfar Håkan kom och hämtade grabbarna, sen var vi ut med goda vänner i Västerås där vi blev bjudna på middag och bara satt och surrade i massor av timmar. SÅ härligt!
Idag ska vi försöka uppdatera våra sommargarderober en sväng, både jag och Sebastian. Sen ska barnen faktiskt sova hos mina föräldrar i natt. Tror det är ganska välbehövligt för både barn och föräldrar att då en liten paus från varandra så här mitt på sommarlovet och få längta lite efter varandra!
 
Krossad potatis i ugn::
ca 1 kg potatis (jag tog färskpotatis, funkade superbra!)
3 msk smaksatt olja (citron, vitlök, chilli, basilika, ta en du gillar)
flingsalt
färsk persilja
finriven parmesan
 
Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom med hjälp av baksidan på en träslev så de krossas lätt. Ringla över olja och flingsalt.
Finhacka färska örter och strö över tillsammans med finriven parmesan. Så här långt kan du förbereda.
Ställ sedan in potatisen i ugnen och gratinera tills potatisen börjar bli krispig. 225°C i cirka 25 minuter.
 
 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
6 år sedan

Åh låter jättegott, det där ska jag nog testa 🙂

Berit
Berit
6 år sedan

Ska verkligen potatisen kokas färdig när den ska vara så länge i ugnen?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Berit
6 år sedan

Hej,
Ja för att den ska gå och krossa lätt så bör den vara rätt mjuk. Och för att sedan få den där lite krispiga och ugnsbakade känslan måste potatisen vara i ugnen en stund. Men du kan säkert prova att koka potatisen kortare om du känner för det!

Ann
Ann
6 år sedan

Så gott

Catharina
Catharina
5 år sedan

Å jättegott! Kommer bli en favorit hör hemma.

Görel
Görel
5 år sedan

Jag kokade inte potatisen färdig eftersom den ska in i ugnen. Hade mer ost också.

Rebecca
Rebecca
5 år sedan

Tack för ett jättegott recept 🙌🏼

fruktfat med nutelladipp

Nästa inlägg

Nutelladipp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x