ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krossad potatis i ugn

/
krossad potatis i ugn


Krossad potatis i ugn är ett fint och bra alternativ till klyftpotatis eller helt vanlig kokt färskpotatis såhär i grilltider. Det är enkelt att göra och går att variera i det oändliga med olika smaker.
Jag använde mig av en smaksatt olja, den här gången med citron, det blir himla gott ihop med persilja och parmesan. Men jag tror även det skulle vara gott att ringla en vitlöksolja över, eller varför inte klicka över ett riktigt gott kryddsmör!?

krossad potatis i ugn

Photographer: Sebastian Niemi CaDet fina med den här potatisen är att den går att förbered i god tid i förväg. Och sedan bara baka av i ugnen precis innan den ska serveras. Jag  älskar mat som är på det viset. Att jag kan förbereda och röja av i köket och sedan när gästerna kommer är det bara lite fix kvar.
Jag gillar som sagt kombon citron-parmesan-persilja. Men alla örter är goda att använda-så ta din favorit!

krossad potatis i ugn

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vi blev barnlediga igår eftermiddag när Farfar Håkan kom och hämtade grabbarna, sen var vi ut med goda vänner i Västerås där vi blev bjudna på middag och bara satt och surrade i massor av timmar. SÅ härligt!
Idag ska vi försöka uppdatera våra sommargarderober en sväng, både jag och Sebastian. Sen ska barnen faktiskt sova hos mina föräldrar i natt. Tror det är ganska välbehövligt för både barn och föräldrar att då en liten paus från varandra så här mitt på sommarlovet och få längta lite efter varandra!

Krossad potatis i ugn::
ca 1 kg potatis (jag tog färskpotatis, funkade superbra!)
3 msk smaksatt olja (citron, vitlök, chilli, basilika, ta en du gillar)
flingsalt
färsk persilja
finriven parmesan

Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten.

Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom med hjälp av baksidan på en träslev så de krossas lätt. Ringla över olja och flingsalt.
Finhacka färska örter och strö över tillsammans med finriven parmesan. Så här långt kan du förbereda.
Ställ sedan in potatisen i ugnen och gratinera tills potatisen börjar bli krispig. 225°C i cirka 25 minuter.

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00