Sveriges största test av falafel


Hej i stugorna,
 
Jag hoppas att alla haft en riktigt härlig helg!
Förra veckan var jag och hälsade på Amir i hans otroligt fina matstudio. Tillsammans spelade vi in ett klipp till hans YouTube-kanal Rätt Rätt. En kanal där han testat sig igenom sjukt många saker. Så att vi konsumenter slipper gå på massa nitar. Vilken ät egentligen den bästa falukorven, godaste chipsen, bästa bean- ja ni fattar grejen. Amir testar sig igenom allt! Ni hittar även en del recept och annat kul hos honom. Så följer ni inte redan hans kanal, gör det på stört.
Men jag fick äran att testa falafel. Man kan ju tänka sig att färdig falafel som du köper på mataffären kanske inte är något att hänga i julgranen precis. Men vi hittade faktiskt ett par riktigt goda sorter. Och självklart även ett par bottennapp som jag aldrig mer hoppas behöva testa!
Testet var ett blindtest- vi hade alltså ingen aning om vilka märken de var vi testade. Vi träffade på allt från vitlöksstinkande bollar till cylinderformad (!?!?!) falafel och falafel där man helt enkelt missat att mixa kikärtorna. Hiss och diss, högt och lågt!
 
Det var sjukt kul att få hänga med Amir i hans superfina matstudio (som ligger vägg i vägg med Saluhallen Slakteriet i Västerås) och jag hoppas att det inte var sista gången vi hittade på något ihop! Jag och Amir är båda med i p4 Västmanland en gång i månaden och innan vi spelade in detta sände vi lite radio ihop. Så under hösten/vintern blir det min tur att bjuda hem både radio och Amir till mitt kök och baka något smarrigt!
Nu är det dags för lite mera jobb, en stund på yogamattan och sen är det tack och godnatt för den här veckan. I morgon väntar ni spännande utmaningar!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Smördegsrutor med äpple

Nästa inlägg

Svart eller guld?

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x