Laktos och äggfria våfflor

ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor

När jag lagar våfflor känner jag mig lite som en supermamma. Jag vet inte vad det är, men det är nog själva grejen att man måste stå där vid spisen en längre stund och grädda våffla efter våffla. Jag lagar ju gärna mat som går supernsnabb att göra och som inte kräver så mycket tid. Men någon gång ibland kan det vara skönt att stänga ute allt annat och bara stå där med våffeljärnet och grädda.
Idag bjuder jag på laktos och äggfria våfflor. Förutom gluten så är väl laktos och ägg de vanligaste sakerna man är allergis emot va? Och nötter såklart.

Hemma hos oss har vi inga allergier, men Isac ä l s k a r havremjölk! Han dricker aldrig vanlig mjölk hemma vilket gör att jag sällan har någon större mängd komjölk hemma.
Därför blev det naturligt att de blev laktosfria.

 
ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor
Och äggfria- ja ett av mina bästa våffelrecept är just äggfritt! Perfekt om man vill ha våfflor men har slut på ägg!
Hej och hå torsdag! Den här veckan har det verkligen varit högt och lågt hemma hos oss. VAB blandat med lite panikjobb i sista stund, så nu känns det skönt att helgen är nära. Igår var jag och plockade en hel stor hink med plommon så jag ska strax pipa iväg till systembolaget och köpa en flaska madeira. För till helgen ska det göras just plommon i madeira. En sån retro men makalöst god dessert! Sen hoppas jag verkligen att jag hinner ta tillvara på de äpplen vi ändå fick i år och kan göra lite äppelmos. Det är så underbart att bara ha och ta fram!
I övrigt känner jag att jag ligger hopplöst efter med fotografering av bilder hit till bloggen. Jag har så många andra uppdrag på sidan om att allt liksom inte hinns med. Men i morgon är jag hemma med Isac så hoppas verkligen jag hinner beta av lite då. Men alla ni som har varit hemma med sjövilda 3-åringar vet ju precis hur bra det brukar gå…  Men jag håller tummarna 🙂
 
 
Laktos och äggfria våfflor:
2 1/2 dl havremjölk
2 dl vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ev 1 tsk strösocker
mejerifritt smör att steka i
Blanda alla torra ingredienser och ha i mjölken, blanda och tillsätt sedan vattnet. Smörj våffejärnet. Grädda till frasiga våfflor. För att de skall behålla sin frasighet, lägg upp dem på galler istället för på hög. Är genast!
Självklart går det bra att använda helt vanlig mjölk och vanligt smör också!
 
Till våfflor är det ju himla gott med all sorts sylt, men min favorit är nog ändå hemkokt hallonsylt. MUMS va gott!
Nu ska jag skicka iväg en drös receptförslag, sen är det snart dags att hämta hem mina små älsklingar!
Hoppas ni alla har en riktigt härlig torsdag <3
PS. Ni vet väl att ni även kan följa mig på INSTAGRAM och FACEBOOK?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
Johanna
4 år sedan

Står inte hur mycket smör det ska vara i smeten.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Johanna
4 år sedan

Nu har jag uppdaterat. Brukar bara smörja våffeljärnet med smör. Inte ha det i smeten. Måste ha blivit knas i texten

saftig banankaka med choklad

Nästa inlägg

Saftig banankaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x