ANNONS

Vad jag egentligen jobbar med..

Linnéa Seidel linneas skafferi
Vad jobbar du egentligen med? Tjänar man några pengar? HUR tjänar du pengar? Kan man verkligen försörja sig på att blogga?
Frågorna är många, och dom kommer ganska ofta. Och den sista tiden är ni många nya läsare som hittat på hit till bloggen och till mitt instagramkonto. Så jag tänkte det är dags att reda ut ett par saker. Dels vad jag arbetar med men även lite vem jag är här bakom bloggen.
Mitt namn är Linnéa Seidel och jag har i över 10 år drivit matbloggen Linnéas Skafferi. Under resans gång har böcker skrivits, reportage till diverse tidningar gjorts, barn har föds och jobbresor hit och dit har fladdrat förbi.
Men idag, i september 2017 ser mitt liv och arbete ut så här:
linnea seidel
Jag har hunnit fylla 30 år, jag och min man Sebastian bor i ett stort rött hus med vita knutar på landet utanför Sala. Vi har två pojkar, Axel som är 6 år och har mer tankar och funderingar än vad jag kommer ha under hela min livstid. Isac, han är 3 år och kom in i våra liv som en virvelvind och har inte slutat virvla än. Han har ett humör som räcker åt en hel by. Och lite mer därtill antagligen
Hemma hos oss bor även den alltid lika glada labradoren Charlston.
Förutom att arbeta, som faktiskt är en av de saker jag brinner allra mest för här i livet så älskar jag att röra på mig. Jag älskar att gymma men också att vara ute i naturen med hunden och familjen. Sist på bollen har jag insett att yoga gör underverk. Galet så kroppen kan svara på att bara sträcka ut sig och andas rätt! För att jag ska fungera som mamma, fru, vän och i mitt arbete måste jag röra på mig på fritiden. Annars blir jag rätt grinig och inte alls en speciellt kul person. Jag behöver liksom den ventilen.
brunch
Men nu till mitt arbete. Mitt älskade, hatade jobb som jag aldrig i världen skulle byta bort men ändå kan bli så ofantligt trött på,
Förutom att sköta bloggen med allt vad det innebär frilansar jag också. Vilket betyder att det produceras en hel massa saker här hemma som ni kanske inte riktigt ser. Jag har en kund som jag varje vecka gör recept, stylar och tar bilder åt. Här gjorde jag tillexempel en brunch till brunchens dag för någon helg sedan.
Att skapa recept, laga/baka, style, fotografera, redigera, renskriva recept och skriva texter tar ofantligt med tid. MEN det är också mitt jobb och det jag tjänar mina pengar på.
För hur är det nu, kan man leva på att bara ha en blogg. Absolut kan man det. Det finns ett helt gäng människor (antagligen en väldigt låg procent av vår befolkning, men ändå) som faktiskt kan leva helt på att ha en blogg. Jag har aldrig varit i den sitsen att jag ”bara” har bloggen. Jag har alltid haft andra uppdrag på sidan om som också drar in pengar.
Men hur tjänar man då pengar på att blogga?  Jag har min blogg på Loppi. Vilket passar mig bra just nu. Jag har bloggkollegor som jag har möjlighet att träffa då och då, får gå på utbildningar och träffa engagerade och inspirerande människor. Jag har en säljare som säljer in samarbeten jag genomför här på bloggen och gör det möjligt för mig att arbeta med företag som Kitchen Aid, Polarbröd och Risenta. När företag har en ny produkt de vill göra reklam för får de precis som i en papperstidning betala pengar för att synas här hos mig. Företaget får exponering av sin produkt och jag får in pengar så jag kan fortsätta driva den här bloggen. Som faktiskt är helt gratis för dig  att läsa. Så alla dessa samarbeten som syns på de bloggar ni gratis kan läsa varje dag är liksom ett måste för att vi ska överleva.

smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango

Varje månad fakturerar jag även en summa som baseras på hur många besökare jag haft här på Linnéas Skafferi. Så det är en otroligt enkel ekvation egentligen. Ju fler fina samarbeten och besökare jag har här på bloggen, ju mer tid kan jag lägga på den så ni, helt utan att betala en krona kan få läsa härliga recept och se inspirerande bilder. Fint va?
Förutom de arbete som jag lägger ner på bilder, recept och bloggen läger jag även många, många timmar på sociala medier. Förutom att folk googlar och hittar till mig är det ett väldigt bra sätt att synas på och hitta nya följare och läsare,
Har ni några frågor, tankar eller funderingar? Passa på att ställa dom här i kommentarerna så ska jag svara på allt jag kan 🙂
 
Nu ska jag strax ta med mig Isac och hämta upp min mormor och kusin för en tur in till Sala och fika lite. Perfekt fredagsgöra!
 
PS. Ni vet väl att ni även kan följa mig på INSTAGRAM och FACEBOOK?
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
6 år sedan

Tack vare att du medverkade i Nyhetsmorgon för typ 10 år sen eller något ditåt fick jag upp ögonen för sej å matbloggar som nich. Har hängt med här sen dess, men är riktigt usel på att kommentera å peppa! Men jag gillar recepten mycket ska du veta! Trevlig helg!

Madde
Madde
6 år sedan

Har du en enskild firma eller ett aktiebolag? 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Madde
6 år sedan

Jag och min man har ett AB ihop.

Josefin
Josefin
6 år sedan

Jag har använt dina recept i många år. Pizzareceptet googlar jag minst en gång i månaden trots att jag borde lärt mig det utantill nu… tack för en fin blogg!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Josefin
6 år sedan

Visst är det ett bra recept!
Kul att du gillar bloggen 🙂

Jannica
Jannica
6 år sedan

Så mycket trevliga inlägg och goda recept med fina bilder 👍

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Jannica
6 år sedan

Tack så mycket 🙂

Ida
Ida
6 år sedan

Vilken härlig blogg:)
Har inte varit här inne så länge men hunnit med att njuta av en hel del toppen recept du delar med dig av. Iförrgår var det kycklinggryta med ajvar…..åååå så god och enkel att göra.
Är inne på att köpa mig en ny assistent och väljer just nu mellan en Kitchen aid eller en Electrolux. Vad skulle du rekommendera, vad har du?
Tack för inspirationen och ha en fin helg!
Med vänlig hälsning, Ida

Caroline
6 år sedan

Vet du, din blogg var den första jag började läsa och har läst sedan dess! Jag letade efter recept på muffins och upptäckte dulce de leche på din blogg. Du har inpsirerat mig till min egen resa. Du är grym på det du gör!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Caroline
6 år sedan

Men så roligt att höra 🙂

ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor

Nästa inlägg

Laktos och äggfria våfflor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x