Enkel jordgubbsdessert

enkel jordgubbsdessert trifle
Finns det något lyxigare än små fina, färska jordgubbar? Jag tror nästan inte det. Så magiskt vackra med sin illröda färg, små frön och det gröna i kontrast till det röda. Ett bär som lämpar sig otroligt bra att göra dessert på. Som här, där jag gjort en enkel jordgubbsdessert. En trifle som det egentligen heter. Men det känns så avancerat att säga, så jag kallar det helt enkelt snabb jordgubbsdessert. För det är precis vad det är!
 
Jag måste säga att vi är ganska dåliga på att äta dessert här hemma. Det hinns liksom inte med på helgerna. Men snart igen ska jag bjuda på den här, för det var så makalöst gott! Och framförallt enkelt!
Receptet kräver bitar av sockerkaka. Om ni är som jag, så finns det inte superofta överbliven sockerkaka hemma. Eller sockerkaka överhuvudtaget om jag ska vara ärlig. Men vet ni, på mataffären finns  färdig sockerkaka att köpa, en perfekt liten avlång bit som passar perfekt för ändamålet.
Men OM det nu är så att du har sockerkaka över, ja då är det ett gyllene tillfälle att använda upp den här!
enkel jordgubbsdessert trifle
 
Den här enkla desserten passar sig utmärkt efter en god middag, såväl sommar, höst, vinter eller vår och brukar uppskattas av alla!
 
Här hemma skiner solen från en härligt blå himmel och det är sådan vacker höst ute! Här inne sitter jag och känner mig allt annat än pigg då näsan rinner och huvudet dunkar. Men idag ska jag äntligen få köra igång en kur Rinexin, så hoppas att jag blir bättre efter helgen. 5 veckors långdragen förkylning som bara blir värre och värre är verkligen inte kul! Men nu ska jag inte klaga, det hade kunnat vara värre! Det är fredag, jag och Isac har haft en mysmorgon och så kom mamma hit så vi åt frukost tillsammans. Nu ska jag jobba undan lite, boka flygbiljetter till en fotoworkshop jag ska på om någon vecka, sen blir det fredagsmyys! Vad gör ni idag?
Jordgubbstrifle 4 st:
ca 500 g sockerkaka
5 dl jordgubbar
1 lime
1 msk flytande honung
3 dl grädde
1/2 tsk vaniljpulver
Dela sockerkakan i mindre bitar. Spar ett par hela jordgubbar till dekoration. Dela och blanda de övriga jordgubbarna med saften från 1 lime och honung. Vispa grädden luftig tillsammans med vaniljpulver.
Lägg ett lager sockerkaka i 4 mindre glasburkar/glas. Lägg i ett lager marinerade jordgubbar och ett lager med grädde. Upprepa tills burkarna/glasen är fulla. Avsluta med ett lager grädde och några färska bär.

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mela
6 år sedan

åh vad det ser gott ut

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  mela
6 år sedan

Det är supergott☺️

Min Lilla Kokvrå
6 år sedan

Trevligt att servera trifle i portionsglas. Själv har jag bara serverat den ur stor serveringsskål.
Tack för tipset!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Min Lilla Kokvrå
6 år sedan

Jag älskar desserter som man kan göra i portionsglas 🙂

Erika
6 år sedan

Såg supergott ut!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Erika
6 år sedan

Det var det verkligen 🙂

Torbjörn
6 år sedan

-Det ser jättegott ut, och bilden gör inte det hela sämre. Den kunde varit målad i olja som ett klassiskt stilleben.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Torbjörn
6 år sedan

Tack så mycket 🙂

Jenny
Jenny
5 år sedan

Ser superläckert ut – Är vaniljpulver detsamma som vaniljsocker?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Jenny
5 år sedan

Nej vaniljpulver är ren vanilj, fast i pulverform 🙂

Kristina Dahl
5 år sedan

Underbart, detta ska jag bjuda på i midsommar. Tusen tack

Snabba kanelbullar smördeg

Nästa inlägg

Snabba kanelbullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x