ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemgjord risgrynsgröt i ugn

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


I helgen premiärlagade jag årets första omgång risgrynsgröt. Till alla små och stora barns lycka. Det blev inte mycket kvar i grytan när alla ätit sig mätta!
Jag brukar ofta göra risgrynsgröt i min Crock Pot. Så otroligt smidigt då den sköter sig själv då. Men har man ingen Crock Pot så rekommenderar jag att tillaga gröten i ugnen. För det lite tråkiga med att göra egen risgrynsgröt är att det lätt bränns vid. Men använder man en slökokare eller kör den i ugnen brukar det gå toppenbra!!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Att koka egen risgrynsgröt är verkligen toppenlätt, så har du inte vågat dig på det än så är det dags nu tycker jag! Överraska familjen till helgen med lite god och varm risgrynsgröt, nu är det ju bara 2 månader kvar till jul och därför helt ok att börja med risgrynsgröten!
I morgon får nog Isac äta upp det som finns kvar av gröten till frukost. Han blir hemma från förskolan då han inte alls såg pigg ut idag. Superhostig och allmänt hängig. Skruttade runt med fleecetröja på hela kvällen, så han mådde nog inte så bra även om han inte verkar ha feber. Skönt för honom att få en lugn dag hemma så hoppas vi att han inte blir supersjuk. Tur att jag kan jobba lite var jag vill, så imorgon blir det hemmakontoret som gäller!

Hemgjord risgrynsgröt i ugnen:
2 1/2 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
1 tsk salt
7-8 dl valfri mjölk
1 kanelstång
ev 1 msk strösocker
1 msk smör
Blanda ris, vatten och salt i en gryta som tål att stå i ugnen. Låt koka upp och koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Tag av från spisen och blanda i mjölk och kanelstång. Rör om, lägg på locket och ställ in i en 100°C varm ugn i cirka en timme. Rör om en eller två gånger. Blir gröten för tjock, späd med lite mer mjölk, eller om du vill lyxa till det en skvätt grädde. Smaka ev av den färdiga gröten med lite socker och smör.


Vad säger ni, är det förtidigt med risgrynsgröt redan nu, eller är det helt ok?

17

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00