4 enkla recept till halloween

halloween
Halloween står för dörren och därför tänkte jag tipsa om 4 enkla recept som du lätt fixar nu till halloween!
Med små medel kommer man väldigt långt, det behöver inte alls vara krångligt eller ta massor av tid! Först ut är de här små söta spindlarna som du gör av helt vanlig korv och smördeg. Hur du gör spindlarna hittar du här. Just den här spindeln ser allt lite småsur ut 🙂
halloweenmonster
 
Eller varför inte göra små kusliga monster. Ätbara ögon finns i de flesta pysselbutiker. Det här är ett perfekt pyssel som barnen kan vara med och göra. Här finns inga rätt eller fel, utan varje lite monster blir unikt. Det är bara att låta fantasin flöda med andra ord! Jag gillar att göra sånt tillsammans med barnen, att sätta ribban lågt och istället för att försöka få till perfekta små grejer ha kul och göra något alla kan ha glädje av. Sen hur resultatet blir är ju en helt annan femma. Och kanske inte alls så viktigt..
halloween
Precis som spindlarna så är dessa mumier gjorda av korv och smördeg, ett perfekt litet snack till halloweenfesten. Klä en kartong med svart silkespapper och måla sedan lådan svart. Då har du en perfekt ”grav” att lägga dina mumier i och barnen kommer tycka det är superspännande!
marängspöken
Ett tidskrävande men väldigt enkelt pyssel till halloween är att göra små spöken av färdiga maränger. Jag använde en penna med ätbar färg och målade dit ögon och mun på marängerna. Alla små spöken fick olika ansiktsuttryck. Även dessa gick verkligen hem hos barnen!
 
Firar ni halloween? Och brukar ni göra något roligt pyssel till denna högtid? Vi brukar ha en halloweenfest för alla barn här där jag bor, vilket alltid är väldigt uppskattat. Disco, pyssel och mörkerpromenad. Såååå spännande! Idag var i och fixade kläder till grabbarna. Isac ville ha varenda sak jag visade. Om det så var en miniondräkt, popcorndräkt eller batmandräkt. Han valde tillslut batman. Som han sedan har gått runt i resten av dagen. Och vägrade byta om till något annat som inte ”hade muskler”!!!
Så om ni ser en envis 3-åring i veckan iklädd Batmandräkt med stora, svällande muskler och fladdrande mantel, då är det bara Isac… 🙂 Vi lyckades iallafall få av honom den när han skulle sova, då var han helt genomsvettig.
Nu ska jag sätta fart och beta av massor av jobb. I morgon kl 8.20 går flyget till Gotland och jag har mängder av jobb att skicka in och har som vanligt inte börjat packa än. Inser att det blir en sen kväll det här. Tur jag somnade 10 minuter när jag la barnen!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
linssoppa

Nästa inlägg

Linssoppa med salsa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x