Enkel mandelgröt

 
mandelgröt
Hej vintersverige! I natt föll den första riktiga snön här där jag bor, två fluffiga decimeter snö täcker nu hela världen utanför mitt fönster och allt jag vill är att dricka något varmt, äta pepparkakor, pyssla och ligga på soffan och läsa tidningar. Jag känner helt enkelt för att ha jullov. Men, det får vänta. Först har jag ett par fullspäckade veckor med jobb framför mig. Sen så.
Men idag när vi vaknade upp till denna vintervärld blev jag så otroligt sugen på varm gröt! Risgrynsgröt är gott någon gång ibland och kanske då till helgen. Istället kom jag på att jag kunde koka mig en portion mandelgröt. Gröten kryddade jag med kanel, kardemumma och vanilj. Det doftade helt fantastiskt i hela köket!
mandelgröt
Det fina med mandelgröt är att den naturligt är glutenfri, kokar man den dessutom på havremjölk eller annan växtbaserad mjölk passar den perfekt att servera till de som inte tål gluten eller mjölk. Värre är det för dom som inte tål mandel. Då får man helt enkelt välja ett annat alternativ 🙂
När jag skapar recept är min första tanke att det ska passa mig och min familj. Sedan brukar jag även försöka tänka till att recepten enkelt ska kunna anpassas ifall man har någon form av allergi. Som tyvärr många har idag. Det är helt omöjligt att ta fram recept som alla kan äta. Vissa är veganer, andra äter LCHF och en del äter bara pasta med ketchup. Men jag hoppas ändå att det ska finnas något här hos mig som alla kan bli inspirerade av.
mandelgröt
Gröten blir naturligt ganska söt, därför var det väldigt gott att bryta av allt det söta med lite sura lingon. Ja öste på ett gäng direkt från frysen. Supergott!
Annars tror jag en klick äppelmos också hade gjort sig riktigt bra till de här smakerna!
 
Mandelgröt är perfekt att göra som frukost eller mellanmål. Tack vare all härlig energi i mandlarna håller man sig mätt länge. Sånt gillar jag 🙂
 
Mandelgröt 1 port:
3 msk mandelmjöl
1 dl valfri mjölk
1 ägg
kardemumma
kanel
vaniljpulver
 
Blanda mandelmjöl, mjölk och ägg i en kastrull, tillsätt alla kryddor. Låt koka upp under omrörning. Koka tills gröten tjocknat.
Servera med iskall mjölk, hackade nötter och lingon.
 
Nu börjar det äntligen hända grejer här hemma! Efter en veckas förarbete har nu hallen fått sig ett första lager färg och i morgon är det matrummets tur. Jag längtar så tills allt är klart! Samtidigt som målaren är här och målar försöker jag jobba. Om ni kollar in mina stories på Instagram kan ni se hur det går… Haha, lite rörigt är det allt, men det fungerar. Förhoppningsvis är allt målat och klart på fredag. Som jag längtar!

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
6 år sedan

..fast havremjölk är ju inte glutenfri..?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Maria
6 år sedan

Hej,
GoGreen har en glutenfri havremjölk och Oatlys havremjölk är märkt med mycket låg glutenhalt. Så det finns möjlighet att dricka havremjölk även om man inte tål gluten. Är man osäker är det såklart bättre at välja en annan sorts mjölk.
Linnéa

Lina
Svara på  Maria
6 år sedan

Såvitt jag vet är det bara go greens glutenfri havredryck som är glutenfri. Oatlys överskrider gränsvärdet.

fylld lax i ugn

Nästa inlägg

5 vardagsrecept för hela familjen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x