5 vardagsrecept för hela familjen

fylld lax i ugnLjuva måndag, en helt ny och oskriven vecka ligger framför oss. En hel härlig vecka med dagar som ska fyllas med värdefulla ting och trevliga middagar.
I de bästa av värdar. Kanske kommer vi stressa oss igenom veckan och servera färdiga fiskpinnar med pulvermos? Just stressen kan jag inte hjälpa er med, men det där med trevliga och vällagade middagar, det kan jag kanske hjälpa till lite med! Den här veckan har jag plockat fram 5 vardagsrecept för hela familjen. Mat som vi lagar ofta och som min familj gillar. Stora som små!
Först är min senaste favorit, fylld lax. Så otroligt enkelt att göra men så gott! Har man bara pesto och soltorkade tomater hemma så kan man enkelt laga sig denna smaskiga middag. Funkar utmärkt att göra med kyckling också!
 
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Just nu är det här nog favoriten hemma hos mina barn! Och jag förstår dom, det är ju supergott! En vegetarisk stroganoff med morot och halloumi, perfekt vardagsmat som är enkel att laga!
kikärtsgryta
Har man en slow cooker är det här en riktigt god rätt att laga. En ljuvlig kikärtsgryta som får köka på låg värme riktigt länge så smakerna utvecklas. Så gott med alla kryddiga smaker. En middag helt i min stil! Jag lagar gärna mat i min Crock Pot, men har man ingen kan man självklart tillaga grytan på spisen.
 
kycklingratäng med ajvar
 
När fantasin flyr och jag inte har en aning om vad vi ska äta blir det ofta den här enkla kycklingratängen med ajvar. Enklare vardagsmat får man ju leta efter! Plus att barnen verkligen också gillar det. Så härligt med mat som alltid går hem hos alla!
klassisk köttfärsås med pasta
Får min 3-åring Isac bestämma skulle vi äta skabetti med kössfärsås alla dagar i veckan. Det är ALLTID han spontana svar när jag frågar vad vi ska äta. Men det är något magiskt med just spagetti med köttfärsås. Jag har inte träffat en unge som inte älskar det.
Vi äter det väldigt sällan (antagligen för att jag själv helst inte äter nötkött) så när mina barn väl får det är det nästan lite lyx!
Vilken mat går allra bäst hem hos er? Mina barn, speciellt 6-åringen är riktiga allätare och äter nog faktiskt allt.
 
Hemgjord glass utan maskin
Och får barnen och mannen bestämma hos oss, ja då äter dom gärna glass! Jag tänkte försöka nära en julig variant av denna hemgjorda glass som du gör helt utan maskin. Vad tror ni om det?
 

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
6 år sedan

Hej! Jag beställde idag din bok Gott att ge bort och undrar om du har fler böcker man kan beställa? Jag är såå förtjust i din blogg och dina recept. 🙂

Cassandra
6 år sedan

Min 1,5 åring äter det mesta och är väldigt matglad men favoriterna är korv i alla dess former, fisk och blodpudding. 🙂

Anna
Anna
Svara på  Cassandra
6 år sedan

Min dotter på 5,5 år är helt galet känslig när det gäller mat. Spagetti och köttfärssås har vi därför MINST en gång i veckan. Hon ratar all slags korv, pizza, fisk, olika slags grytor, soppor… Så nu har jag helt enkelt börjat med att göra saker som jag tycker om, jag ökar på mängden kolhydrater till middagen för ris och pasta älskar hon. Hon smakar alltid men det handlar oftast om en mini-tugga. Det är sååååå frustrerande!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
6 år sedan

Åh det förstår jag är jobbigt 🙁

Mingelmat

Nästa inlägg

TÄVLING!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x