Brända mandlar

recept brända mandlar
Brända mandlar är ett fint inslag på gottebordet till jul. Ett perfekt komplement till all den choklad det lätt blir.
Jag älskar brända mandlar och kan inte låta bli att köpa när det finns på marknader och liknande. Då köper jag en påse till barnen och så en till mig som jag kan äta i smyg när dom inte ser. Jag vet inte vad det är med brända mandlar. Kanske att man äter det så sällan så de blir lite speciella? Vad tror ni?
Brända mandlar är ett gott och enkelt att göra, där du bara behöver 3 ingredienser och en kastrull. Sockret ska smälta och sedan kristallisera sig och bli helt vitt. Det brukar även börja knäppa lite i mandlarna. Då är det dags att ta kastullen från spisen. Låter du kastrullen stå på för länge kommer sockret smälta igen och bli bärnstensfärgat. Så se till att ta av kastrullen i tid!
 
Idag börjar jag dagen hemifrån. Sitter i soffan under barnens Minion-täcke med den tända granen och hunden som sällskap. Bästa starten på länge känner.jag. Kroppen börjar skrika efter julledigt nu. Både i tisdags och onsdags var jag tvungen att sova en halvtimme efter maten. Och ändå kunde jag somna på kvällen sen. De senaste veckorna har varit lite lugnare på jobbfronten, men det är väl då man inser hur trött man egentligen är. När kroppen börjar gå ner i varv inför ledigheten. Eller ledigt och ledigt, jag kommer såklart fortsätta uppdatera här under de närmaste veckorna, men inga större jobb är inplanerade och allt kan jag sköta hemifrån när barnen har jullov. Så skönt!
Idag ska jag försöka hinna med de sista ärendena på stan, fixa naglarna, storhandla inför jul och så ska vi fira in barnens jullov med fika på stan. Det längtar jag verkligen efter <3 Men först väntar ett par timmars jobb här ifrån soffhörnet med Nyhetsmorgon på i bakgrunden. Så här ska jag nog arbeta lite oftare 🙂
Brända mandlar:
200 g mandlar
2 dl ströscker
1/2 dl vatten
Lägg mandlarna i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Rosta mandlarna på medelhög värme. När mandlarna rostats, höj värmen och slå på socker och vatten. Låt allt koka under konstant omrörning tills sockret vitnar och det börjar knäppa i mandlarna.
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
Mandlarna är så vackra att de gärna får stå framme i en fin burk. Jag har min står i en klasskål med lock på kakelugnen. Så fint <3
Nu önskar jag er en otroligt fin torsdag <3

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glöggkokta päron

Nästa inlägg

Juldessert- Glöggkokta päron

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x