6 goda småkakor

saffranssnittar med vit choklad
Kladdiga kladdkakor och maffiga tårtor i all ära. Men alltså de tär få saker som slår en riktigt god hembakad småkaka tycker jag. Kanske för att det är något man inte äter så ofta, så det nästan blir lite exklusivt. Lite lyxigt. Igår på FORMEX åt jag brysselkex. Jag vet inte när jag bakade det sist och det var så gott! Så imorgon ska jag nog ta att baka lite goda småkakor. Jag gillar ju när det är enkelt, som ni kanske märkt vid det här laget. Därför faller kakor som dessa mig i smaken. Knåda ihop degen, rulla ut till en längd, platta till, grädda, skär i kakor. ÄT! Sånt gillar jag. Vilket man tydligt kan se här på bloggen då det finns ett och annat recept i den stilen.
Som de här saffranssnittarna med vit choklad. Jag vet att julen är över, men de här är så goda att de förtjänas att äta året runt! Dessutom kanske det är någon av er som har ett kuvert saffran över eller så. Passa då på att baka dessa. SÅ goda!
kolakaka
De här sega småkakorna med smak av av ingefära och choklad är smått beroendeframkallande. Älskar smaken av ingefära i småkakor!
kolakakor med choklad
 
Hittade en liten påse med ett par 4 kakor kvar i frysen här om dagen. MUMS så gott och nu är dom slut. Kolakakor med choklad hör verkligen till favoriterna!
kolakakor
Grunden till alla de här kakorna är kolakakor. En kaka som alltid fanns hemma hos mormor när jag var liten. Så god i allsin enkelhet!
chokladsnittar
 
Sega chokladsnittar brukar jag ofta göra till barnens kalas. Då färgar jag pärlsockret i en passande färg med hjälp av lite karamellfärg. Väldigt uppskattat av stora som små 🙂
sega chokladsnittar med schweizernöt
 
Adderar man dessutom schweizernöt till sina kakor, då hamnar man i kakhimlen, det lovar jag dig! Så gott till en kopp rykande het kaffe!
Vilken är er favoritkaka när det kommer till småkakor? 

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ildikó
Ildikó
6 år sedan

Hur menar du när du säger addera Schweizernöt till de sega chokladsnittarna?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Ildikó
6 år sedan

Om du klickar på länken under den sista bilden, då kommer du tog det receptet och kan läsa hur jag gjort!

Sabine
Sabine
6 år sedan

Perfekt tajming på detta inlägg! Tänkte ha en bakdag idag med min 2,5 årig & var sugen på en twist på just kolasnittar! 😀 Det & nöttoppar är nog mina favoriter bland småkakorna. Tack för en superhärlig blogg, följer både här & på insta. Dina recept får alltid full pott av hela familjen. 😊

semmelkladdkaka

Nästa inlägg

Semmelkladdkaka med mandelmassa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x