Chokladsmoothie

chokladsmoothie
inlägget innehåller adlinks
Tänk att det finns så mycket gott att äta! Oavsett om det är frukost, lunch eller middag vi pratar om! Dessutom finns det så mycket av allt detta som är riktigt bra för dig. Som en smarrig chokladsmoothie tillexempel! Ett perfekt alternativ till dig som bara vill variera din frukost lite eller inte tycker om klassisk havregrynsgröt. Den här härligt lena och mättande frukosten innehåller nämligen havregryn. Genom att mixa havregryn med vätska och sedan låta stå och svälla över natten får du en mättande, tjock och krämig smoothie. Hur gott och enkelt som helst <3
chokladsmoothie
Idag SKINER SOLEN här! Alltså lyckan i kroppen är total! Jag ska försöka hinna ut ett par minuter nu och bara stå i solen en stund innan barnen ska hämtas, om jag inte blåser bort. Vilken vind, idag igen! Vi måste in och köpa fodrade gummistövlar till Axel när jag hämtat upp båda killarna. Tyvärr så har vi fått massor med plusgrader de senaste dagarna, så nästan all snö har smält. och det är så blött ute. Trots riktigt bra ytterkläder är Axel blöt från topp till tå när man kommer till fritids på eftermiddagarna. Visserligen skulle det bli kallt igen nästa vecka, men då har vi iallafall ett par fodrade gummistövlar till nästa gång det sätter fart och töar!
chokladsmoothie
Tillbaka till denna chokladsmoothie då. För att få den riktigt len och krämig görs den enklast i två steg. Blanda först ihop mjölk, havregryn, lite chiafrön och kakao. Mixa helt slätt. Detta brukar jag låta stå i kylen över natten (klarar sig fler dygn i kylen, om man nu skulle råka glömma att man gör frukost).
Nästa steg är att tillsätta fryst banan, mer vätska och sedan mixa. Vilken mjölk man väljer är helt en smakfråga. Jag gillar havremjölk. Vissa föredrar kokosmjölk (vilket också är supergott). Jag blandar allt i min fiffiga mixer från OBH Nordica En av mina mest använd köksprylar, näst efter kaffemaskinen tror jag!
Vill man göra den mer mättande och ännu godare går det bra att ha i ett par teskedar nötsmör av något slag. Det blir grymt gott!
 
Chokladsmoothie 1 glas:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
2 tsk chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver
ca 2 tsk kakao*
1 liten fryst bakan
ev mer mjölk
dag 1: Blanda havregryn, valfri mjölk, chiafrön, vaniljpulver och kakao. Mixa helt slätt. Låt sta i kylen över natten.
dag 2: Tillsätt bananen och mixa tills allt blandats, Späd med mer mjölk till önskad konsistens.
 
* Alla gillar olika stark kakaosmak. Ha i och smaka av och avgör själv hur mycket kakaosmak du vill ha. Det kan även skilja mycket på olika kakaomärken hur starka de är i smaken.

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
An angel at my table
6 år sedan

Så vackert! Ser jätte gott ut!

Anna
6 år sedan

Ser så gott ut! En fråga, fungerar tex mandelmjölk?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
6 år sedan

Mandelmjölk skulle funka precis lika bra!

Helena
Helena
5 år sedan

Har du tips på något att ersätta bananen med? Tycker verkligen inte om just banan!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Helena
5 år sedan

Hmm, bananen smakar ju inte speciellt mkt banan här, utan ger mer sötma. Kanske kan man söta med lite dadlar?

grötbröd i långpanna

Nästa inlägg

Grötbröd i långpanna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x