Frukost bowl

frukost bowl
Hallå från sjukstugan!
Idag tänkte jag tipsa om något jag gärna startar dagen med, nämligen en frukost bowl. Jag äter ofta yoghurt eller gröt på morgonen. Men ibland är det som om kroppen liksom skriker efter något annat. Som om magen varken vill ha mjölkprodukter eller tyngden från gröten. Jag är bara sugen på frukt. Då gör jag en smoothie bowl och kroppen blir liksom glad.
Här hemma är vi i magsjukekarantän. Axel började spy igår morse och spydde fram till lunch. Sen fick han nästan 39 °C feber och sov bort större delen av dagen. Men idag vaknade han pigg och glad. Så nu hoppas vi på att resten av familjen klarar sig. Även om jag sitter här med lite magont och illamående. Men vi märker vad som händer. Båda barnen längtar ihjäl sig efter skola och förskola nu.
frukost bowl
Dessutom drog vi ju igång att renovera vardagsrummet i helgen som var. Nya tapeter op väggarna, lite nya möbler och det obehandlade trägolvet fick sig en rejäl sväng med skurborsten igår. Men tack vare att magsjukan kom och hälsade på stannade liksom resten av. Nya gardiner och gardinstänger har kommit upp, men fönster och väggar ekar ännu tomma. Plus att matrummet är fullt av alla grejer som tidigare var i vardagsrummet. Om jag nu klarar mig från denna sjuka kanske kvällens projekt blir att ställa i ordning lite mer. Man blir ju galen av att gå här hemma i kaoset om dagarna!
Idag gjorde jag i ordning varsin frukost bowl till barnen. Och båda två tyckte det var supergott. Jag brukar försöka att skiva ner lite smågamla bananer och lägga i frysen, då kan man enkelt ta fram och mixa sig en smoothie eller en smoothie bowl som dessa när man blir sugen! Perfekt till frukost, mellis eller som en nyttig dessert!
 
Frukost bowl med banan & hallon:

1/2 banan
1 1/2 dl frysta blåbär/hallon
1 msk aciapulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk
Mixa banan, bär och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.
Frukost bowl med banan och mango:

1/2 banan
1 1/2 dl fryst, tärnad mango
1/2 msk nyponpulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk
Mixa banan, mango och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pokébowl med lax och kokosris

Nästa inlägg

5 goda fiskrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x