Enkla fiskpaket

fiskpaket med bakplåtspapper på grillen i ugnen
Hög tid att fundera på vad helgen kommer att innebära i matväg. Jag är en person som absolut inte gillar fancy pancy-mat, utan jag gillar enkel och okonstlad mat. Helgens middagar behöver verkligen inte vara mer tillkrånglade än min vardagsmat. Kanske kan den ibland, någon gång få ta lite längre tid att laga. Som på söndagarna den senaste tiden, då har jag börjat laga riktig söndagsmiddag. Så mysigt avslut på helgen.. Hela familjen i matrummet, med tända ljus och allt. Ett fint sätt att tacka för en fin vecka och välkomna en ny.
En  rätt jag mer än gärna lagar under helgen är fiskpaket. Antingen på grillen eller i ugnen. Man kan ju tycka att nu när vi kommit en vecka in i mars så vore ju grillen det givna alternativet till helgen.
MEN. Utanför mitt fönster vräker snön ner. Så grillpremiären får nog allt vänta ett tag till!
fiskpaket med bakplåtspapper på grillen i ugnen
Jag har alltid gjort fiskpaket i aluminiumfolie förut. Men så har jag funderat på hur bra det egentligen är. Så sist testade jag att göra i bakplåtspapper. Det fungerade finfint! I alla fall i ugnen, men jag kan inte tänka mig att det inte funkar på grillen? Jag såg på Mandelmans tidigare i år och dom blötte tidningspapper och la runt om. Men så grillade dom direkt på glöden också. Det gör aldrig jag. Jag grillar alltid på indirekt värme. Så då borde det inte vara några problem känner jag. Men har ni testat? Kom göra med tips isåfall. Men i ugnen fungerar det perfekt!
För att lyxa till de här fiskpaketen lite la jag handskalade räkor på laxen innan jag nöp ihop paketen.. Det blev så gott!
För att sätta extra piff på mina fiskpaket använde jag mig av en ekologisk kryddblandning med det passande namnet fiskelycka. Passar perfekt till kalla såser eller som här, att strö på fisken!
 
Fiskpaket i bakplåtspapper, 4 port:
12 delikatess eller färskpotatisar
2 morötter
4 bitar lax
fiskelycka
salt & svartpeppar
färska örter
ca 40 räkor
2 citroner
Förkoka potatis och morötter. Dela dom i mindre bitar.
Riv av 8 ark bakplåtspapper och placera ut dom två och två. Lägg på förkokt potatis och morot skuren i mindre bitar. Placera en bit lax på varje paket. Strö över lite fiskelycka, salt och svartpeppar.
Finhacka färska örter (jag älskar dill, gräslök och persilja i kombination till fisk) och strö över. Skala räkorna och fördela över fisken Pressa saften ur citronerna över fisk och räcker, Dela gärna citronerna och låt dom åka med i fiskpaketet. Nyp ihop paketen och kör aningen på grillen eller i ugnen på 225°C i cirka 20 minuter.
Vill man lyxa till det ännu mer är det gott att ha i en klick kryddsmör i fiskpaketen. Här har jag ett superenkelt recept ni måste testa!
När jag påbörjade det här inlägget satt jag hemma vid köksbordet, men nu är jag på tåget mot Stockholm. Så ser liksom mina arbetsdagar ut ibland. Tur jag alltid  kan ta med mig delar av arbetet och jobba precis var som helst!
Efter flera veckors vabbande känns det så skönt att komma hemifrån och få tänka på annat än sjuka barn en liten stund!
Jag hoppas ni alla får en riktigt fin kväll, så hoppas jag ni kikar in här imorgon, för då bjuder jag på ett riktigt smaskigt recept!!

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
6 år sedan

Verkar.spännande och vad bra att kunna göra detta i ugnen.Får nog testas snart.
Ha en bra kväll.

trackback
5 år sedan

[…] av favoriterna är Enkla fiskpaket, Fisk i ugn och Sötpotatis i ugn med parmesan och färska […]

frukost bowl

Nästa inlägg

Frukost bowl

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x