Vegansk mangoglass på 3 ingredienser

vegansk mangoglass mjölkfri
Hej sol och högsommarvärme! Kul att vi åkte från ett ganska varm Spanien hem till ett ännu varmare Sverige. Och det verkar ändå som om det fina vädret ska hålla i sig mins en vecka till, det hoppas i alla fall jag på.
Vad behöver man då för att klara av denna värme, jo man behöver glass! Och efter en vecka al inclusive känner jag att vi behöver dra ner på mängden supersötad glass, därför har jag fyllt frysen med de har väldigt goda mangoglassarna, som dessutom är veganska. Perfekt om man av en eller annan anledning inte äter mjölkprodukter! Att dom bara innehåller 3 ingredienser och inget tillsatt socker är bara ett plus i kanten.
vegansk mangoglass mjölkfri
Även idag har jag lyxen att arbeta hemifrån, så mycket man nu hinner arbeta när man har en pigg snart 4-åring hemma. Fast han har faktiskt hålla sig ganska lugn idag. Men när man är van att alltid få arbeta helt ostört hemma blir det en lite omställning när både hund och barn pockar på ens uppmärksamhet titt som tätt. Men nu sitter jag ute på altanen, Isac varierar mellan att cykla och spruta med vattenpistolen och hunden har äntligen gått och lagt sig i skuggan på gräset. Om en stund kommer resten av familjen hem, men snart drar alla iväg. För Axel har fotbollspremiär idag. Jag har aldrig förstått mig på lagsporter, jag vill inte ens ha sällskap av någon på gymmet utan tränar helst själv. Så det ska bli spännande att se hur det blir för barnen, om det blir lagsport som gäller eller hur det blir!
vegansk mangoglass mjölkfri
De här finfina glasspinnarna fixar du snabbt ihop på bara 3 ingredienser. Själva huvudingrediensen är mango. För att få lite härligt krämig konsistens använde jag sojadryck med vanilj. Jag vet att den är aningens sötad, men den lilla mängd det blir i varje glass är försumbar. Hade totalt 2 dl i glassmeten och det räckte till 6 glassar. Men man kan självklart använda en helt osötad dryck om man hellre vill det. Jag bröt sedan av allt det söta med ett par stänk citron. Vill man ha riktigt söta glassar kan man såklart bara hoppa över det.
Anledningen till att jag ibland tar fram veganska recept som dessa är att jag tänker att då är ni så otroligt många som kan testa det. För det behöver inte enbart vara att u väljer bort animaliska produkter, det kan ju faktiskt vara så att du inte tål det också.
Vegansk mangoglass 6 st:
500 g halvtinad mango
2 dl sojadryck med vanilj (eller annan växtbaserad dryck)
citron
Mixa mangon helt slät i en blender. Tillsätt sojadrycken och blanda väl. Smaka eventuellt av med lite citronsaft om du vill ha lite syra i glassen.
Fyll upp glassformar med glassmeten och stick i glasspinnar. Frys gärna över natten. Perfekt att ta fram varma dagar som dessa!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
6 år sedan

Var har du köpt formarna? Ser jättegoda ut☺️

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linda
6 år sedan

Dem var supergoda! Har lånat dom av min syster så vet tyvärr inte var de är köpta!

Marie
Marie
6 år sedan

Åhh.. smaskogt även för en som håller på att banta bort tantmagen 😊😉

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Marie
6 år sedan

Eller hur, det måste ju finnas något för alla <3

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Nästa inlägg

5 goda fiskrecept att testa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x