5 goda fiskrecept att testa

hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Måndag och back in business efter Spanien-semestern. Något Axel längtade efter under semestern var min fisk. Hos oss blir det ofta så att vi äter fisk på tisdagar. Axel får alltid fisk i skolan på måndagar. Och just måndagar och tisdagar hämtar jag inte barnen förrän efter 16 och då vill ja ha något lättlagat att ta till. Så då faller lotten ofta på just fisk till tisdagen. Fisk i ugn i olika former är favoriten. Lättlagat, det går fort och blir gott! Hur bra som helst! Den här veckan listar jag 5 goda fiskrecept att testa, kanske har ni redan provat några av mina favoriter?
Men vill man inte ha just fisk i ugn, ja då kan man testa att göra hemgjorda fiskpinnar. Jag gör alltid mina i ugnen. Perfekt att låta mindre (och större) barn sitta och plocka med till middag!
lax i ugn med fetaost pesto
Som jag skrev, fisk i ugn är verkligen favoriten här hemma. Här har jag gjort en variant av lax i ugn med pesto och fetaost. Inget krångel, inte massa olika moment och ingredienser. Bara god fisk <3
fiskpaket med bakplåtspapper på grillen i ugnen
 
Fisk är ju inte bara perfekt vardagsmat, det är dessutom otroligt fin helgmat. Eller om man bara känner för att lyxa till det lite mitt i veckan sådär. Då är fiskpaket det perfekta valet tycker jag!fiskburgare lax torsk fiskbiffar
 
En favorit från förra veckan är fiskburgare. Det brukar jag göra när det känns som om vi ätit samma slags fisk ofta. De är dessutom lätt att variera både i smaksättning och med tillbehören!fisktacos mangosalsa
Bästa fredagsfisken är ändå fisktacos. Här med en mumsig mangosalsa till! Det får nog bli veckans fredagsmiddag här hemma tror jag!
Nu ska jag strax flytta ut hemmakontoret till altanen. Idag arbetar jag hemifrån då Isac är lite krasslig. Hans mage har varit lite fram och tillbaka sen sista dagarna i Spanien. När jag pratade med 1177 trodde dom det var en blandning av värmeslag och lite halvdålig kosthållning under veckan som varit. Så nu hoppas vi på att en lugn dag i soffan med snällmat kan göra susen. Fast när jag frågar vad han vill ha att äta får jag svar som:
-Fika och choklad.
Vet inte om det är speciellt snällt mot en mage som är i obalans och som fått på tok för mycket socker under veckan. Men han dricker massor, äter delikatessmörgåsar och domderar mig att göra än det ena, än det andra från soffhörnet. Så vi hoppas magen snart är i fas på honom. Nu hade ju jag hellre sett att Isac var pigg som en mört och var på förskolan idag, men det är ändå helt ok att få jobba hemifrån dagar som dessa 🙂
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp

Nästa inlägg

6 goda rabarberrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x