Hemgjort ost och vitlöksbröd

vitlöksbröd med örter
Jag ska erkänna en sak för er, det här med att baka matbröd är inte det roligaste jag vet. Men som jag önskar att det vore så. Att vara den som sätter en deg och sen kan bjuda familjen på nybakat bröd till frukost. Det är något som väldigt sällan händer hemma hos oss. Men i min fantasi är det liksom ett litet rosa skimmer över just det här med hembakat matbröd.
Bakar jag så blir det ofta något i långpanna-det är smidigt och enkelt! Det är min melodi det. Men, det finns faktiskt fler sätt att piffa upp ett vanligt köpebröd. Man kan nämligen utan större ansträngning göra ett mumsigt ost och vitlöksbröd av det!
vitlöksbröd med färska örter
För ett par år sedan när vi hade halloweenfest hemma och skulle utfordra en smärre arme av hungriga vänner gjorde jag en sådan där limpa ni vet, som i alla fall jag sett massor av gånger på Pinterest och Facebook. Där man gör massa snitt i brödet, fyller med smör och ost och sedan bakar av. Vet ni vad jag menar? Det var lite trixigt om jag mins rätt och det blev otroligt mycket bröd. Det här är efter lite samma princip, fast enklare helt enkelt. Jag tog två halvstora baguetter, men du kan ta vilket bröd du gillar bäst. Grekiskt lantbröd, ciabatta, en formfranska- ja ta det du vill och har tillgång till! Det är också ett väldigt bra sätt att ta tillvara på bröd som börjat bli lite torrt och tråkigt. Vitlöksbrödet passar sedan utmärkt att servera på buffé, till soppa eller på grillkvällen!
vitlöksbröd med färska örter
Här fortsätter sommarvärmen. Otroligt härligt men idag sitter jag på kontoret vilket innebär att jag inte kan gå ut på altanen och jobba. Otroligt dålig planering av mig känner jag! Men det är bara att ta tag i allt som ska hinnas med under dagen, så hoppas jag kunna komma hem och hinna lite av det fina vädret. Kanske blir det att äta en till av de goda mangoglassarna jag har i frysen.
Ost och vitlöksbröd:
2 vitlöksklyftor
färska örter (jag tog basilika och persilja)
100 g mjukt smör
salt
ca 100 g valfri ost
valfritt bröd
Finhacka vitlök och färska örter. Blanda ihop med det mjuka smöret och lite salt. Tag brödet och skiva det, men skär inte enda igenom, utan se till att hela brödet fortfarande hänger ihop. Bred lite av smöret på varje skiva bröd Riv eller skiva osten och tryck ner lite mellan varje skiva. Om du får över, bred gärna lite smör på ovansidan av brödet. Gratinera brödet i 200°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält och brödet börjar få färg. Strö gärna lite finhackade örter över det varma brödet. Servera direkt!
Minimal ansträngning och massor med smak!
Hoppas ni alla får en riktigt härlig och fin dag i det vackra vädret!
Kram L
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla 10 barnsmamma vid 33 år
5 år sedan

Ååhh va gott😋😋

vegansk mangoglass mjölkfri glass

Nästa inlägg

Vegansk mangoglass på 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x