Marinerade champinjoner

marinerade balsamvinäger champinjoner
Hej i sommarvärmen, eller idag har det faktiskt varit 15 grader kallare än i går!! Hur galet är inte det om man tänker efter? Men idag har vi haft lite mer normala 15°C här hos oss under dagen, men tror det blev varmare framåt eftermiddagen. För vi kunde utan problem sitta ute och äta middag idag med.
Idag tänkte jag tipsa om ett av mina favoritrecept. Nämligen marinerade champinjoner. Här har jag stekt dom, men det går ypperligt att låta dom ligga och dra i marinaden en stund och sedan grilla dom. Det blir nästan ännu godare faktiskt. Jag som inte äter kött kan mer än gärna grilla de här marinerade champinjonerna och äta till riktigt god ugnsbakad potatis, sallad och sås. Men om man av en eller annan anledning inte äter tex potatis, ja då går det utmärkt att äta champinjoner, kött, sallad och sås. Alltså, de tär ett ruskigt användbart recept detta.
marinerade balsamvinäger champinjoner
Jag har precis kommit in efter en drygt 2 timmar lång date med gräsklipparen. Alltså det här med att ha stor trädgård, det kräver sin man eller i det här fallet kvinna under sommarmånaderna. Men nu är allt klippt och fint till helgen, det känns bra. Ska bara ta och rensa upp och städa lite i morgon förmiddag tänkte jag.
Receptet är plättlätt, och som jag skrev, det blir otroligt gott att grilla dessa. Då brukar jag ha ett grilltråg att lägga dom i. Så slipper man trixandet med att trä upp dom på spett. Det är en väl värd investering att köpa sig ett sådant. Bra att ha till massor!
Men om man inte har en grill, inte vill grilla eller helt enkelt är mer sugan på stekta champinjoner- ja då gör ni så här:
Marinerade champinjoner:
400 g kastanjechamponjoner eller vanliga champinjoner
1 msk olja
1 vitlök
1 dl balsamivinäger
1 knippe färsk persilja
salt
Dela champinjonerna i mindre bitar. Stek dom lätt i en torr, medelvarm stekpanna. När champinjonerna börjar släppa ifrån sig vätska, ha i lite olja och stek dom tills de fått fin färg.
Tillsätt sedan finhackad vitlök, balsamvinäger och låt allt fräsa  ett par minuter. Tag av från spisen, finhacka persilja och blanda i. Avsluta med lite salt.
Vill man alltså köra dessa på grillen, blanda alla ingredienser och lår svamparna marinera en stund. Grilla sedan på indirekt värme tills champinjonerna fått fin färg.
Hoppas ni alla har en fin försommarkväll.
Kram Linnéa
 
Gillar du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar <3

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vitlöksbröd med örter

Nästa inlägg

Hemgjort ost och vitlöksbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x