Kolakakor med twix

sirapskakor, baka , småkakor, kolasnittar
Hej i regnet!
Jo ni läste rätt! Här regnar det faktist nu! Små, fina droppar som strilar ner. Och det är faktiskt rätt härligt. Lite ovant måste jag säga, men ändå. Naturen och djuren jublar! Själv står jag inne i köket och jobbar. En del grejer inför morgondagens jobb måste förberedas, lite blogginlägg ska skriva och så lagar jag kvällsmat. En helt ok söndagseftermiddag ändå. Och ska jag vara helt ärlig så har jag precis tjuvätit en av kakorna ni strax ska få recept på. Tidigare i veckan bakade jag kolakakor med twix. På affären gick jag förbi ett gäng påsar med twix-bites. Ni vet en påse med små, små bitar twix. Tror de finns med snickers och några till sorters choklad. Och jag tänkte att dom här är ju perfekt att baka med. Kanske göra små twix-grottor.
Men det blev kolakakor med twix av dom. Och jisses så gott!
småkakor, sirapskakor, kolakakor.
Medan jag jobbar på här i köket ligger Axel och spelar tv-spel. Isac är på kalas hos sin kompis Emil, helt ensam. Sebastian fick åka därifrån. Vad hände där liksom. Nu klara min minsta bebis sig ensam på barnkalas i två timmar utan sina föräldrar!! Hur gick vi ifrån att ha två småpluttar till att ha barn som klarar sig helt själv på kalas? Märkligt det där!
Men nu i köket börjar det lukta grymt gott. Vi kör tacofredag en söndag istället. Så i grytan puttrar tacoröran jag alltid gör. Istället för att göra på köttfärs använder jag röda linser. Det blir så mycket godare än på köttfärs tycker vi!
sirapskakor, baka, småkakor
Just en dag som denna. En småregnig söndag, då passar det fint att baka. När solen skiner och det är sådär jädrans varmt ute. Vem orkar dra igång ugnen då? Men idag är det inga problem. En perfekt dag att fylla upp kakburkarna inför de varma och soliga dagarna som kommer!
Gillar man inte twix går det ju såklart att använda annan choklad istället. Man kan göra sega kolakakor med choklad, toscasnittar eller kolakakor med mintkrokant. Alla fina små småkakor att baka med sommarlovslediga barn!
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 knivsudd  äkta vanilj
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 påse twix-bites
Värm ugnen till 175 °C
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp.
Vispa ner sirap, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin kakdeg.
Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dom med hjälp av fingrarna. Tryck i twix-bites i mitten på längderna.
Grädda i cirka 15 minuter tills de får en gyllene färg. Skär längderna i bitar och låt som svalna på plåten.

 

 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tomatpaj, västerbottenpaj, midsommar

Nästa inlägg

Tomatpaj med västerbottenost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x