Enkel vegotacos

enkel vegotacos röda linser
Fredagen är redan här och hur många av er har börjat ladda upp inför kvällens fredagsmys? Förra veckan la jag ut på Instastory när jag gjorde min alla bästa och enkla vego tacos. Som ni kanske märkt vid det här laget är jag inte speciellt mycket för att använda soya eller quornfärs. Jag hittar hellre på något annat. Oftast blir det något med linser.
Och när det vankas tacos, ja då gör jag alltid efter det här receptet nuförtiden. Lättlagat, billigt och gott. Till förra helgen hade jag faktiskt stekt lite vanlig köttfärs också och tacokryddat. Men till och med min käre man som tidigare alltid föredrog kött tyckte att det smakade lite märkligt. Tänk ändå, att man liksom vänjer sig av vid vissa saker och så finns det nya smaker som man tillslut tycker smakar bäst! Man måste väl ändå älska kroppen för att den är flexibel och kan lära sig nytt!
enkel vegotacos röda linser
’Meningen var att ni skulle fått det här härliga receptet redan igår. Men precis när jag satt mig framför datorn och skulle låta kvällspasset starta plingade det till i mobilen. Självklart hade jag missat att det var styrelsemöte i föräldraföreningen på Axels skola. Vilken himla tur att vi bara har 7 minuter med bil till skolan. För det var bara att kasta sig i bilen och åka dit. Jag var dock inte den enda som missat och kom sent, känns alltid skönt när vi är fler som är lite snurriga 🙂
 
Men idag är det fredag, jag har en liten stunds jobb kvar, sen ska nog jag och Isac hitta på något kul. Ikväll ska grabbarna sova hos sin farfar Pekka och planen var att jag och Sebastian skulle ut och äta och gå på bio. Men otroligt nog har Sebastian dragit på sig en man cold. Så det kanske blir sushi och hyrfilm hemma istället. Vi får helt enkelt se!enkel vegotacos röda linser
Den här enkla vegotacosen använder jag ofta som bas när jag gör annat också. Perfekt till tacogratäng eller som fyllning i burritos- ja men helt enkelt där man i vanliga fall skulle ha använt vanlig tacofärs. Vi fick lite över, så jag rörde ut den med crème fraîche och serverade till pasta åt barnen. Hur bra som helst 🙂
 
Enkel vegotaco:
2 fp krossade tomater
2 påsar tacokrydda (eller dubbla detta recept på hemgjord tacokrydda)
2 dl röda linser
ca 1 dl vatten
Blanda krossade tomater, kryddor, linser och vatten i en gryta. Låt allt koka under lock på medelvärme tills linserna är helt genomkokta. Rör om då och tå. Tillsätt ev mer vatten om det blir för torrt. Gör en nachotallrik, ät som klassisk tacos eller vad ni gillar allra bäst!
Gillar du det här inlägget? Tryck då gärna på hjärtat här nedanför eller lämna en liten kommentar <3

30
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monica
6 år sedan

Ja håller med att man kan bänja sig vid smaker! Barnen på mitt jobb fullkomligt älskar linssås och linsbiffar med att variera kryddor får man det hur gott som helst. Quinoa har också blivit en storfavorit och det odlas numera också här i norden. Perfekt i en grönsaksbiffmassa t.ex. och bra med proteiiner.

Jennifer
Jennifer
4 år sedan

Måste testa detta

enkla cake pops milda färdiga baksmet

Nästa inlägg

Enkla Cake Pops

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x