10 recept på midsommarmat

krossad potatis i ugn
Om inte ens en vecka är midsommarafton här. Därför får veckans mat utgå och lämna plats för 10 recept på midsommarmat. För visst är det så, att man kan behöva lite ny inspiration ibland. Just vid högtider känns det som om vi alltid äter samma gamla vanliga. Men här har jag plockat ihop 10 härliga recept som skulle göra en helt makalöst god midsommarbuffé!
Först ut är vår käre potatis. Krossad potatis i ugn är en av mina favoriter. Otroligt gott och lätt att varier!
rårakor med löjrom
Rårakor med löjrom. En kär gammal klassiker som kanske passar fint till midsommarlunchen?

En sallad är ett måste! Varför inte göra en sallad med grillade grönsaker, jordgubbar och massa annat gott! Jag är så innerligt trött på helt vanlig sallad! Det är ju faktiskt så mycket roligare om man slipper en blaskig blandning av tomat, gurka och isbergssallad. Tycker inte ni?

Bjud vänner och familj på enkla fiskpaket  till midsommar. Förbered dom i förväg och lägg på grillen när gästerna kommer. Eller låt var och en plocka ihop sitt egna paket.
zucchini i ugn
Fylld zucchini  funkar lika bra att göra i ugn som på grillen. När andra grillar kött gör jag ofta fylld zucchini. Och det slutar alltid med att alla andra vill testa!
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad
 
Gör en  grillad fetaost  och ställ fram på midsommarbuffén. Det blir garanterat succé, jag lovar. Ett otroligt enkelt tillbehör som verkligen blir gott!!
focaccia
Focaccia är nästan uteslutande det bröd jag bakar nuförtiden. Men det är ju så gott, och enkelt! Baka antingen ett par stora bröd. Eller gör fler små. Gör man små är det fint att lägga ett bröd på varje tallrik när man dukar <3
tomatpaj, västerbottenpaj, midsommar
Ingen midsommar utan västerbottenost. Eller hur! Här har jag gjort en variant på den klassiska pajen. Nämligen en tomatpaj med västerbottenost. Grymt god om jag får säga det själv!
silltårta
Precis som västerbottenost, så har ju sillen sin givna plats. Och varför inte göra en silltårta. Det är en kär gammal favorit som man inte klarar sig utan på midsommar!
fetaoströran, fetaostsås
Enklaste såsen till buffén kan du utan problem förbereda ett par dagar innan. Fetaoströra har vi gjort så länge jag kan minnas, men är fortfarande lika gott!
Men var är desserten undrar ni kanske nu? Ta det lugnt, i morgon kommer ett inlägg med de godaste efterrätterna att göra till midsommar.
 
Har du några favoriter som du inte vill vara utan på midsommarbuffén?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elsa
Elsa
5 år sedan

Har lagat tomatpajen till kvällens födelsedagsfirande! Ska bli spännande att smaka ikväll 😉 Tack för en fin blogg, bra recept och fina bilder!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Elsa
5 år sedan

Åh så spännande! Hoppas ni ska gilla den 🙂

Solin
Solin
5 år sedan

Helt riktigt. Din Silltårta klarar vi oss inte utan på midsommar. En tradition i iaf fem år nu😁

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Solin
5 år sedan

Åh så kul att den blivit fleras favorit!

Isabelle Eklund
Isabelle Eklund
5 år sedan

Tack för alla härliga recept och idéer! Det låter så fantastiskt och smakar utmärkt!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Isabelle Eklund
5 år sedan

Så kul att jag kan inspirera dig <3 Trevlig midsommar!

sirapskakor, baka , småkakor, kolasnittar

Nästa inlägg

Kolakakor med twix

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x